Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 22:54

Μεγαλόπολη: Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη λόγω κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Μεγαλόπολη: Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη λόγω κορονοϊού

 

Στην απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας προχώρησε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

1) Απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

2) Απαλλαγή των επιχειρήσεων με Κ.Α.Δ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 68, τεύχος α’ 20-3-2020, από τα τέλη παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

3) Μείωση κατά 50% του τέλους κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το 2020, αφαιρουμένων των τελών που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρήσεις διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού.

4) Αναφορικά με τη Λαϊκή Αγορά Μεγαλόπολης, απαλλαγή των πωλητών από την υποχρέωση καταβολής ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Οι επιχειρήσεις, που θέλουν να ενταχθούν στις παραπάνω ευεργετικές ρυθμίσεις καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Μεγαλόπολης (email: esoda2@megalopoli.gr) τη σχετική αίτηση ώστε να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες απαλλαγής και μείωσης των δημοτικών τελών.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της δημοτικής αρχής για μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης στα μισθώματα των σχολικών κυλικείων, που παραμένουν κλειστά, λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας.

Τρόποι επικοινωνίας: Τμήμα Εσόδων, τηλ. 27913 60218, esoda2@megalopoli.gr


NEWSLETTER