Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 09:05

Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο Messinia Forum (βίντεο)

Η καρδιά ανάπτυξης της Μεσσηνίας, της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, χτυπάει στο 2ο Messinia Forum που οργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Στο φόρουμ αναμένεται να αναδειχθούν οι κρυμμένοι θησαυροί και οι προοπτικές ανάπτυξης διαφόρων μορφών θεματικού τουρισμού του τόπου.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει 7 θεματικούς κύκλους, 60 ομιλητές, 25 επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, 50 επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, live cooking, γευσιγνωσία οίνου, αποστάγματος κι ελαιολάδου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Χορού απευθύνθηκε πρόσκληση στον κόσμο της Μεσσηνίας να επισκεφθεί 2ο Messinia Forum:

Ο πρόεδρος του ΣΕΜ Γιάννης Κολοβός παρατήρησε ότι “είναι μια μεγάλη, τιτάνια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες  και θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο”. Ενημέρωσε πως έχουν καλέσει “ιδιαίτερες προσωπικότητες, που είναι φίλοι μας κι έρχονται εδώ να μας βοηθήσουν για να δείξουμε τα βήματα, την εξέλιξη που έχουμε κάνει” και σημείωσε: “Μια ομάδα νέων ανθρώπων που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Ηρθε η στιγμή της Μεσσηνίας να μπορέσει να εξελιχθεί. Εκτός από το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης που είναι τεράστιο θέμα, θα αναπτύξουμε έναν άξονα που δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό μαζί με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον θεματικό τουρισμό και προσπαθούμε να αναδείξουμε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία για 365 ημέρες. Ο μονόδρομος θάλασσα και ομπρέλες πλέον δεν αρκεί. Οφείλουμε να δούμε διορατικά μπροστά και να ανοίξουμε και άλλες πόρτες. Ολες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού μπορούν να τρέξουν εδώ”.

Ο Λάμπρος Αθανασάς, εργαζόμενος στην εταιρεία Alfa Marine που δραστηριοποιείται στον κλάδο του γιότινγκ και του μηχανοκίνητου σκάφους, επεσήμανε ότι “η Μεσσηνία έχει ένα διαμάντι, τον θεματικό τουρισμό και περιμένει να ανακαλυφθεί”. Πληροφόρησε ότι οι επισκέπτες του φόρουμ “θα γνωρίσουν ανθρώπους κι εταιρείες αυθεντικούς στο είδος τους, που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της Καλαμάτας. Είναι ευκαιρία να δείξουν τι προσφέρουν και τι μπορεί να αναδείξει η Μεσσηνία”.

Ο οινοποιός Κωνσταντίνος Ψαρούλης κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το φόρουμ για “να γνωρίσετε τα μεσσηνιακά κρασιά και την ανάδειξη του μεσσηνιακού αμπελώνα. Είναι κορυφαία κρασιά στον ελληνικό χώρο”.

Ο Νικόλαος Κουντούρης, επιχειρηματίας εστίασης στην Αρχαία Μεσσήνη, παρατήρησε ότι “η Μεσσηνία είναι και τεράστιος γαστρονομικός προορισμός, παράδεισος” και πρόσθεσε: “Εχουμε από τις καλύτερες πρώτες ύλες και μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα στο κομμάτι της εστίασης και των γεύσεων”.

Η δημοσιογράφος και παραγωγός τοπικών προϊόντων Κέλλυ Δημητρούλια ενημέρωσε ότι “50 τοπικοί παραγωγοί, 13 οινοποιοί και 3 αποστάγματα έχουν παρουσίας σε αυτό το φόρουμ” και πρόσθεσε: “Η τοπική παραγωγή είναι δύναμη. Στο φόρουμ θα απολαύσουμε την παραγωγή αυτού του τόπου και θα δούμε τα πολλά πράγματα που είναι η Μεσσηνία”.

Γ.Σ.