Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 08:47

Η μεσσηνιακή “Κλήμης” σε εκπομπή του Euronews

Γράφτηκε από την

Γυρίσματα στη μεσσηνιακή εταιρεία "Κλήμης" έκανε την περασμένη εβδομάδα η εκπομπή "Business Planet", του ευρωπαϊκού καναλιού Euronews.

Το θέμα της εκπομπής, που το πρώτο μέρος της γυρίστηκε στην Καλαμάτα και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αφορά την κυκλική οικονομία (circular economy) και το ευρωπαϊκό σύστημα οικολογικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS που τηρεί και εφαρμόζει η "Κλήμης" για την παραγωγή του πυρηνοκάρβουνου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αποτελεί σημαντική προβολή τόσο για την ίδια την εταιρεία "Κλήμης" όσο και για την πόλη της Καλαμάτας. Η εκπομπή "Business Planet" είναι ένα 3λεπτο TV magazine που επικεντρώνεται  σε επιτυχημένες ιστορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Κάθε ιστορία μεταδίδεται 15 φορές σε 158 χώρες και σε 13 γλώσσες. Κάθε μέρα, το κανάλι Euronews αγγίζει τα 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως η εταιρεία "Κλήμης" είναι παράδειγμα προς μίμηση μιας και κατέχει δύο πανευρωπαϊκούς τίτλους τα τελευταία 6 χρόνια (2009 & 2014) για το καινοτόμο πυρηνοκάρβουνο που παράγει.

Στη συνέντευξη, που πήρε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής Serge Rombi από τη γενική διευθύντρια Πωλήσεων Δήμητρα Κοτταρίδη, αναφέρεται ο τρόπος παραγωγής, τα πλεονεκτήματα του πυρηνοκάρβουνου "Κλήμης" και τα επιτεύγματα, καθώς και τα οφέλη της εταιρείας μέσω του περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης EMAS. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα πλάνα που τραβήχτηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας, τραβήχτηκαν και πλάνα από το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας καθώς και πανοραμικά πλάνα της πόλης από τη Βέργα.

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής γυρίστηκε στο Ιδρυμα Ωνάση στην Αθήνα. Η Αλεξία Οικονομοπούλου, υπεύθυνη του EMAS για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του Τμήματος Περιβαλλοντικών Πιστοποιήσεων, αναφέρθηκε στο σκοπό, τον τρόπο και τα οφέλη της τήρησης του EMAS από τις εταιρείες και τους οργανισμούς.