Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 16:24

O Παγκόσμιος Οργανισμός e-Tourism, IFITT ιδρύει παράρτημα στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την

Πριν από μερικές εβδομάδες ιδρύθηκε στη χώρα μας το ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου οργανισμού ΙFITT (International Federation for IT in Travel and Tourism) το οποίο διοργανώνει το πρώτο του συνέδριο με τίτλο «Information Technology & Tourism Competitiveness». Πρόκειται για έναν διεθνή και επίσημα αναγνωρισμένο οργανισμό ο οποίος ενώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα με τους επαγγελματίες και τους φορείς τουρισμού, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μέσα από την τεχνολογία. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Athens η εκδήλωση εγκαινίων του IFITT Greece. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του οργανισμού, του σκοπού και των δραστηριοτήτων του.
Στο πάνελ του συνεδρίου θα συμμετέχουν ομιλητές που θα  καλύψουν μια ευρεία θεματολογία για τον τουρισμό και την τεχνολογία.
Πιο συγκεκριμένα:
O Μεσσήνιος Καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης που είναι ο Πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού IFITT, θα μιλήσει για τις εξελίξεις στην έρευνα και τις τάσεις της βιομηχανίας του τουρισμού παγκοσμίως.
Ο Καθηγητής Κωστής Αϊβαλής από το ΤΕΙ Κρήτης θα παρουσιάσει μια εφαρμογή web analytics.
O κος Mark Leach, sales manager και εκπρόσωπος του TripAdvisor.com θα παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές e-Marketing για προορισμούς και ξενοδοχεία.
Ο Phillip Brinkmann , Δ/νων Σύμβουλος του Travelplanet24.com θα αναλύσει το πως η τεχνολογία επηρεάζει τα on-line ταξιδιωτικά γραφεία (ΟΤΑ's/ on-line travel agents) και για τη σημασία της τεχνολογίας στον τουρισμό.
Ο Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος κος Δημήτρης Σερίφης θα αναπτύξει το πλάνο δράσης του ifitt GREECE στην Ελλάδα το οποίο μετράει μόλις 3 μήνες ζωής.
Το συνέδριο απευθύνεται σε Destination Experts, σε ξενοδόχους, σε OTAs, σε τοπικούς φορείς αλλά και σε επαγγελματίες και φοιτητές του τουρισμού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens στις 15:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και χρειάζεται ηλεκτρονική εγγραφή στο  http://ifittgreece.eventbrite.com/.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Παγκόσμιο Οργανισμό IFITT στο www.ifitt.org.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με 
τον κο Δημήτρη Σερίφη, e-mail: serifis@nelios.com, κιν. 6948580549.