Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 17:05

Ανταγωνιστικότητα και καινοτομία μέσα από το πρόγραμμα Aristoil 

Ανταγωνιστικότητα και καινοτομία μέσα από το πρόγραμμα Aristoil 

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα οι εργασίες της 1ης Διακρατικής Συνάντησης του έργου Aristoil «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας σχετικά με τις ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητές του», που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Med, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Ομιλο Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) Εύξεινη Πόλη. 

Η συνάντηση, που διήρκεσε δύο ημέρες, ολοκληρώθηκε με ημερίδα παρουσίασης του έργου σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελαιοπαραγωγούς και φορείς του κλάδου του ελαιολάδου, και στο ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι στόχοι του έργου, τα βασικά βήματα υλοποίησής του, ο ρόλος των εταίρων και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, στο καλωσόρισμά της εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του έργου Aristoil ως εργαλείου ενίσχυσης του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, εντασσόμενο στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ουσιαστική στήριξη του ελαιοπαραγωγικού κλάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και o περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγροδιατροφή ως μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης οι δρ. Νικόλας Κρημνιανιώτης, συντονιστής του Εργου, Ηλίας Στρατηγάκος, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης , Σπύρος Σπυρίδων, πρόεδρος Δ.Σ. ΕΟΕΣ Εύξεινης Πόλης, μέλος ΕτΠ, Προκόπης Μαγιάτης, καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Τομέας Φαρμακογνωσίας  και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Περικλής Μαντάς, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και εκπρόσωποι των διακρατικών εταίρων του έργου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, κ. Βελισσαρίου, ενώ παρέστησαν και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, οι δήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος κ.ά.