Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 08:59

Κοσμοσυρροή στη λαϊκή για το πασχαλινό τραπέζι

Κοσμοσυρροή στη λαϊκή για το πασχαλινό τραπέζι

Πολύ κόσμο με λίγα ψώνια στα χέρια είχε η χθεσινή λαϊκή αγορά στην Καλαμάτα. Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, λόγω των επισκεπτών, τελικά δε θύμιζε… Πάσχα και δεν άδειασε τους πάγκους των κηπευτικών - με συνέπεια για μια ακόμα φορά οι παραγωγοί να είναι απογοητευμένοι. Οι καταναλωτές έκαναν μόνο τις απαραίτητες αγορές, κι αυτές πολύ μετρημένα. Κάποιοι παραγωγοί μιλούσαν πάντως για την καλύτερη Τετάρτη της φετινής χρονιάς, υπογραμμίζοντας έτσι την ιδιαίτερα μειωμένη κίνηση των προηγούμενων μηνών.
"Οποιος έχει λεφτά ψωνίζει, όποιος δεν έχει κοιτάζει από μακριά - και είμαστε πολλοί" σχολίασε ένας καταναλωτής που περπατούσε στους διαδρόμους της λαϊκής χωρίς τσάντες στα χέρια.
Η Αυγή Καντζιλιέρη σχολίασε πως τώρα πια ο κόσμος αγοράζει ένα κιλό ντομάτες και όχι 3 ή 4 όπως έκανε παλιά. Χθες πάντως, κατά την άποψή της, η λαϊκή πήγε καλύτερα από άλλες φορές: "Κάτι έγινε. Οχι πολλά, αλλά η αγορά κινήθηκε" παρατήρησε.
Ο Πέτρος Μπάλλας πουλούσε αγκινάρες Μικρομάνης και παρατηρούσε τον κόσμο να κάνει… βόλτα, αφού όπως μας είπε: "Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και δεν ψωνίζει πολλά".
Η Αννα Κολοκάθη ήταν αρκετά θυμωμένη από την όλη κατάσταση. Μας έδειξε τον γεμάτο πάγκο της και μεταξύ άλλων σχολίασε: "Κατσίκι παίρναμε κάθε χρονιά. Φέτος όμως θα πάρουμε μόνο ένα κιλό κρέας... κι αν καταφέρουμε να το πάρουμε κι αυτό".
Ο Μπάμπης Κουτσόπουλος πιστεύει πως η χθεσινή ήταν η καλύτερη Τετάρτη της χρονιάς. Ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός και οι ποσότητες μικρές, όμως η κίνηση ήταν αυξημένη. Κατά τη γνώμη του η κίνηση δεν είναι μόνο "γιορτινή": Πιστεύει γενικότερα πως ο κόσμος επιστρέφει στη λαϊκή γιατί εμπιστεύεται τους παραγωγούς. Επιπλέον πιστεύει πως περισσότεροι μαγειρεύουν τώρα στο σπίτι τους.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης μας είπε πως για Τετάρτη πήγε καλά η λαϊκή, αλλά Πάσχα δε… μύρισε ακόμα στην αγορά.
Η Βάσω Κυριακοπούλου εκτιμά πως η χθεσινή λαϊκή αγορά ήταν πολύ καλή κι ότι ο κόσμος αγόρασε και το… κάτι παραπάνω.