Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 17:53

Γιάννης Γεροντίδης "G-Fish": Με βάση το Καστόρι, δυναμικά στην αγορά γκουρμέ

Γράφτηκε από την
Γιάννης Γεροντίδης "G-Fish": Με βάση το Καστόρι, δυναμικά στην αγορά γκουρμέ

Εκτρέφουν πέστροφα, σολομό και οξύρρυγχο και δημιουργούν μία σειρά γκουρμέ ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Η εταιρεία “Γιάννης Γεροντίδης” με το διακριτικό τίτλο “G-Fish” έχοντας ως βάση το γειτονικό Καστόρι Λακωνίας με εμπειρία 45 χρόνων έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά των προϊόντων γκουρμέ. Μία οικογενειακή επιχείρηση που αξιοποιώντας την εμπειρία των παλιότερων γενιών έχει καταφέρει να προωθήσει τα ποιοτικά προϊόντα της όχι μόνο στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Το... ταξίδι ξεκινάει το 1969 όταν τα αδέρφια Μιχάλης και Αποστόλης Γεροντίδης ξεκινούν στο Καστόρι την εκτροφή και εμπορία πέστροφας. Παρά τις δυσκολίες της εποχής κατάφεραν με το χρόνο να δημιουργήσουν μία αξιόλογη επιχείρηση με την επωνυμία “Γεροντίδης”. Το 1985 οι δρόμοι των δύο αδερφών χωρίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ ένα απρόσμενο γεγονός επέσπευσε χρονικά την είσοδο της δεύτερης γενιάς στην επιχείρηση. Ο απροσδόκητος θάνατος του Μιχάλη Γεροντίδη οδήγησε σε ηλικία 19 ετών τον γιο του Γιάννη να μπει δυναμικά στο χώρο.

Δύο χρόνια νωρίτερα πάντως ξεκίνησε να λειτουργεί και το εργαστήριο καπνίσματος, γεγονός που έδωσε ώθηση στην εταιρεία. Από το 1998 μάλιστα καθιερώνεται και η εμπορική ονομασία “G-Fish” που πλέον αποτελεί σφραγίδα ποιότητας στην ελληνική αγορά. Οι ανάγκες της αγοράς πάντως οδήγησαν την εταιρεία σε επέκταση της δραστηριότητάς της και το 2001 προχωράει και στην εκτροφή σολομού. Το 2005 στη γκάμα της εταιρείας προστίθεται και ο οξύρρυγχος, ενώ τρία χρόνια αργότερα αρχίζει να παράγεται και χαβιάρι σολομού.

Σήμερα ο Γιάννης Γεροντίδης με τις αδερφές του Κατερίνα και Αρετή, αλλά και με τη μητέρα τους Μαρία έχουν διαμορφώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε τα προϊόντα “G- Fish” να κατέχουν περίοπτη θέση στην αγορά και να είναι διαθέσιμα σε μία σειρά επιλεγμένων καταστημάτων πανελλαδικά, αλλά και από το ιδιόκτητο κατάστημα στην οδό Γκορτσολόγου στη Σπάρτη.

"Ευτυχώς η κρίση δεν μας έχει επηρεάσει ιδιαίτερα, καθώς σαν εταιρεία κινούμαστε συνεχώς ανοδικά” σημειώνει ο κ. Γεροντίδης και συνεχίζει: “Τα προϊόντα που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας και οι πελάτες μας έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται για την ποιότητα”. Σύμφωνα με τον κ. Γεροντίδη πάντως η κρίση έχει επιφέρει συμπίεση των κερδών με δεδομένη την προσπάθεια να διατηρηθούν σε χαμηλά και προσιτά επίπεδα οι τιμές.

Τα ποιοτικά προϊόντα “G-Fish” έχουν φυσικά λάβει και διεθνείς διακρίσεις με κορυφαίες το βραβείο Gourmet για τον οξύρρυγχο, το 2012 για την καπνιστή και τη μαριναρισμένη πέστροφα, ενώ την ίδια χρονιά η εφημερίδα “Εθνος” έχουν συμπεριλάβει τον Γιάννη Γεροντίδη στους “100 Ελληνες που κάνουν τη διαφορά”.

 

"Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι"

Τον Γιάννη Γεροντίδη πάντως ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που τον... συναντάτε, αφού προ μηνών είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με αφορμή τη συμμετοχή του στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” για τη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη με πρωταγωνιστές μία σειρά διακεκριμένων ηθοποιών. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τη συγκεκριμένη εμπειρία του. Ο κ. Γεροντίδης μιλώντας στην “Ε” τόνισε ότι αφορμή στάθηκε η τεχνογνωσία της εταιρείας του στην παραγωγή χαβιαριού, κάτι που αποτελεί μέρος του σεναρίου. Πώς προέκυψε όμως η συμμετοχή του κ. Γεροντίδη στα γυρίσματα; Οπως μας είπε ο ίδιος, ο κ. Σμαραγδής του πρότεινε μεταξύ αστείου και σοβαρού να λάβει μέρος στην ταινία και τελικά προέκυψε μία ενδιαφέρουσα συνεργασία και μια ιδιαίτερη εμπειρία για τον ίδιο. “Ηταν μία καταπληκτική εμπειρία για μένα, αφού βρέθηκα μέσα σε ένα κόσμο που δεν τον έχουμε δει, ενώ ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις από κοντά πώς γυρίζεται μία ταινία και τι συμβαίνει στα γυρίσματα” επισημαίνει ο κ. Γεροντίδης.


 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ - "G-FISH"

Καστόρι Λακωνίας
Tηλ.: 27310 57199
Κατάστημα
Γκορτσολόγου 111, Σπάρτη, 23100
Tηλ.: 27310 26164
Site: www.g-fish.gr
 

 


NEWSLETTER