Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 11:41

Δεν θα εκδοθεί η "Ε" την Πέμπτη λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων

Η "Ελευθερία" δεν θα εκδοθεί την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ "Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρά ο δημοσιογραφικός κόσμος στην αιφνιδιαστική απόπειρα της κυβέρνησης να εντάξει τους Κλάδους Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ, επιφέροντας με τον τρόπο αυτό ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στα ασφαλιστικά δικαιώματα και τους πόρους του κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που κηρύσσει σε συντονισμό με όλες τις Ενώσεις Συντακτών η ΠΟΕΣΥ και αρχίζουν από σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 6 π.μ., σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ.

Χθες, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. 

Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Απεργούμε και διεκδικούμε:

·        Να αποσύρει η κυβέρνηση την επίμαχη τροπολογία με την οποία επιχειρεί να ανατρέψει το ασφαλιστικό καθεστώς του δημοσιογραφικού κλάδου.

·        Να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο για περαιτέρω καταλήστευση των αποθεματικών και της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και να σεβαστεί τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα τους."