Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 07:26

Ενδιαφέρον για λάδι από τη βασιλική οικογένεια των Αραβικών Εμιράτων

Γράφτηκε από την
Ενδιαφέρον για λάδι από τη βασιλική οικογένεια των Αραβικών Εμιράτων



Το ενδιαφέρον της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο εξέφρασε αντιπροσωπεία της εν λόγω χώρας η οποία επισκέφτηκε χθες την Ενωση Μεσσηνίας και το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν μέλη της βασιλικής οικογένειας του εμιράτου, συναντήθηκε με το Στ. Αναστασόπουλο στο γραφείο του. Παρόντες ήταν επίσης, ο Ελληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αμπου Ντάμπι Αλέξανδρος Πανάμης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αχαρνών και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του, Νίκος Κρημνιανιώτης, και ο τέως δήμαρχος Θουρίας και μέλος του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΟΣΣΑ), Γιώργος Σκαλαίος.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, η βασιλική οικογένεια ασχολείται με την εμπορία τροφίμων σε όλο τον κόσμο και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο.
Μάλιστα η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε νωρίτερα την Ενωση Μεσσηνίας, όπου της έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Τμήματος Εμπορίας για τα αγροτικά προϊόντα (ελιά, πάστα ελιάς, σταφίδα).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο δήμαρχος πρόσφερε στα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα βιβλία "Αρχαία Μεσσήνη" του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και "Το ελαιόλαδο και η παραδοσιακή μεσσηνιακή κουζίνα" της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.
Στη συνέχεια οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο ελαιοτριβείο των αδελφών Μ.&Θ. Κοντόπουλου Ο.Ε. στην Ανδρούσα, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.


NEWSLETTER