Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 09:09

Καλαμάτα: Η δεύτερη ημέρα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την

Καλαμάτα: Η δεύτερη ημέρα του  Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ

 

Οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου συνεχίζονται σήμερα στο ξενοδοχείο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα.

Στις 9 π.μ. θα ξεκινήσει η θεματική συνεδρίαση “Ενδυναμώνοντας την κοινωνική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή” με συντονιστή τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Ιωάννη Φίρμπα.

Η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Νίκη Δανδόλου θα αναπτύξει το θέμα “Ανθρώπινο δυναμικό/Απασχόληση”.

Ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρος Πρωτοψάλτης θα μιλήσει για την “Αναβάθμιση δεξιοτήτων”.

Η συνεργάτης υφυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γεωργία Κορμά θα αναπτύξει το θέμα “Πολιτικές για το παιδί”.

Η διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Κωνσταντίνα Πισλή θα αναπτύξει το θέμα “Πολιτικές για τη Νεολαία”.

Η συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Ελευθερία Κουμαλάτσου θα αναπτύξει το θέμα “Κοινωνική ένταξη και αλληλεγγύη”.

Στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει η θεματική συνεδρίαση “Σχεδιάζοντας την χωρική ανάπτυξη” με συντονίστρια την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Μαρία Κωστοπούλου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος θα αναπτύξει το θέμα “Δήμοι/ Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γεώργιος Διδασκάλου θα αναπτύξει το θέμα “Πολιτισμός”.

Ο πρόεδρος του “Διαζώματος” Σταύρος Μπένος θα μιλήσει για την “Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη”.

Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης θα μιλήσει για την “Βιώσιμη αστική κινητικότητα”.

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης θα αναπτύξει το θέμα “Πολιτικές και δράσεις για το νησιωτικό χώρο”.

Στις 12.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η θεματική συνεδρίαση “Πράσινες επενδύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον. Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση” με συντονιστή το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Πέτρο Ευγενικό.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Εμμανουήλ Γραφάκος θα μιλήσει για την “Κυκλική οικονομία”.

Ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδας Καλλίρης θα αναπτύξει το θέμα “Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση – απoλιγνιτοποίηση”.

Ο προϊστάμενος της επιτελικής δομής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, και Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κοροσιάδης θα αναπτύξει το θέμα “Πολιτική Προστασία και Διαχείριση Κινδύνων”.

Η συνιδρύτρια και εταίρος της «The Green Tank» Ιόλη Χριστοπούλου θα αναπτύξει το θέμα “Βιοποικιλότητα”.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Σπύρος Οικονόμου θα αναπτύξει το θέμα “Καθαρή Ενέργεια/ΑΠΕ”.

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιος Τόσιος θα αναπτύξει το θέμα “Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Υποδομών”.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτριος Σκάλκος.