Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 08:30

Η Google εκπαίδευσε Μεσσήνιους επιχειρηματίες

Γράφτηκε από την
Η Google εκπαίδευσε Μεσσήνιους επιχειρηματίες

Η Google βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, προκειμένου να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η εκπαίδευση ήταν δωρεάν και συμμετείχαν πολλές τοπικές επιχειρήσεις που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο "Elite City Resort Blue Centre", και στο πλαίσιό της οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για τις διαδικτυακές τάσεις αναζήτησης των βασικών διεθνών τουριστικών αγορών της Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου. Επιπλέον, ενημερώθηκαν και έλαβαν υποστήριξη σχετικά με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μάρκετινγκ και πωλήσεων, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους χάρτες της Google, ενώ έμαθαν και για τις δυνατότητες της διαδικτυακής διαφήμισης. Είχαν ακόμη τη δυνατότητα να δουν παραδείγματα τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν ήδη αναπτυχθεί μέσω του Διαδικτύου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρισμός το 2014 εκτιμάται πως συνεισέφερε άμεσα περίπου 17 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20,5% του ΑΕΠ και το 20% της απασχόλησης. Οπως τονίστηκε όμως και στην εκδήλωση, η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη είναι σημαντική - καθώς μια αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του ελληνικού τουριστικού κλάδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.
Το Διαδίκτυο από την άλλη έχει διεισδύσει πλέον σημαντικά στον τομέα του τουρισμού, με το 51% των νοικοκυριών της ΕΕ να το χρησιμοποιούν για τα ταξίδια τους. Στην Ελλάδα όμως μόνο το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων προέρχεται μέσω του Διαδικτύου, κι αυτό λόγω της μικρής διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα, ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, περίπου το 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες - κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική δυνατότητα να αυξηθούν οι αφίξεις και πέραν της κύριας τουριστικής περιόδου.


NEWSLETTER