Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 07:54

Μεσσήνιοι επιχειρηματίες στη συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ

Μεσσήνιοι επιχειρηματίες στη συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ

Το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου έγινε στην Αθήνα η 47η τακτική γενική συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Σε αυτήν συμμετείχαν και οι τρεις εκλεγμένοι σύνεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Νομού Μεσσηνίας Θανάσης Βασιλόπουλος, Γιώργος Καπερώνης και Δημήτρης Γαλανάκης. Ο τελευταίος εκπροσώπησε την ΟΕΒΕΣ και στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ, στις 3 και 4 του μήνα.

Τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ πήραν το λόγο και ανέπτυξαν τις προτάσεις τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλόπουλος στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κάλεσε τις κατά τόπους Ομοσπονδίες, συγκροτημένα και με προτάσεις τεκμηριωμένες από τη ΓΣΕΒΕΕ, σε άσκηση πίεσης προς τους τοπικούς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και μη, προκειμένου να πάρουν θέση και να σταματήσει ο λαϊκισμός. 

Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Καπερώνης αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευστότητας και στο ασταθές και επαχθές φορολογικό σύστημα. Και πρότεινε την επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας αλλά και την χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων.

Το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Γαλανάκης τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλαδικά και τοπικά επαγγέλματα του χώρου, έκανε εκτενή αναφορά στο ασφαλιστικό και πρότεινε τη μείωση των καταβαλλόμενων εισφορών αλλά και την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.

Στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παρουσιάστηκαν απόψεις από ομιλητές πολλών κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως οι Σουηδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Κροατία, Ρουμανία, Αγγλία, Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις χώρες τους αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από επιτροπές της Ε.Ε., ενώ παράλληλα παρουσίασαν προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.