Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 16:40

Εκθεση λακωνικών προϊόντων στο Μετρό της Αθήνας

Εκθεση λακωνικών προϊόντων στο Μετρό της Αθήνας

Με νέες παρουσίες και μεγαλύτερο αριθμό περιπτέρων, αλλά και για περισσότερες ημέρες ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της η 9η Εκθεση Λακωνικών Προϊόντων.

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» - παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος από τις 7 έως τις 12 Μαρτίου. Το ενδιαφέρον για την φετινή έκθεση είναι αυξημένο και οι διοργανωτές καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για συμμετοχή, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του περιορισμένου χώρου της αίθουσας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από τους Λάκωνες εκθέτες, αλλά και να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς του νομού από τα περίπτερα των δήμων. Επίσης θα μπορέσουν να γνωρίσουν την πλούσια πνευματική παραγωγή του τόπου, αφού θα μπορέσουν να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμα και όχι μόνο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων. Συνδιοργανωτές είναι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.