Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 17:03

Νεοχώρι Μελιγαλά: 8η παράταση για το γεφύρι της… Αρτας

Γράφτηκε από την

Νέα παράταση, την 8η κατά σειρά, μέχρι τις 31 Ιουλίου, για την ολοκλήρωση του έργου της νέας γέφυρας στο Νεοχώρι Μελιγαλά, προϋπολογισμού 1, 4 εκ. ευρώ, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αρχική προθεσμία υλοποίησης του έργου ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας που έγινε αποδεκτή, η καινούργια παράταση απαιτείται για: α) Για να τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας και να γίνει οριζόντια διαγράμμιση επί της νέας οδού από άλλη εν εξελίξει εργολαβία της υπηρεσίας, καθώς δεν προβλέπονταν από τη μελέτη, αλλά είναι άκρως απαραίτητες εργασίες, για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο, ήτοι να αποδοθεί ο νέος δρόμος σε κυκλοφορία, ενώ παράλληλα θα γίνει η συναρμογή του παλιού υπάρχοντα δρόμου με το νέο κατασκευαζόμενο. Με την τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας, θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή της συναρμογής. β) Να ολοκληρωθούν οι επιμετρήσεις και να συνταχθεί ο τελικός Α.Π.Ε.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το έργο αυτό κατασκευάζεται νέα  οδογέφυρα Νεοχωρίου - Μελιγαλά ανοίγματος 42,60 μ., η οποία βρίσκεται κατάντι της παλαιάς διατηρητέας γέφυρας στη συμβολή των χειμάρρων Πύρνακα και Μαυροζούμενα και σε απόσταση 120,00μ. από αυτή. Το έργο περιλαμβάνει επίσης και τις εργασίες παραλλαγής του άξονα της οδού Νεοχωρίου -  Μελιγαλά σε συνολικό μήκος 350 μ. περίπου, προκειμένου ο δρόμος να διέρχεται από τη νέα γέφυρα, καθώς επίσης έργα τοπικής διεύρυνσης και προστασίας της κοίτης του χειμάρρου.