Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 15:07

Βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας αφιερωμένη στην μανιάτικη κουζίνα στο Yiamas Gastro Bar του Elite 

Γράφτηκε από την
Βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας αφιερωμένη στην μανιάτικη κουζίνα στο Yiamas Gastro Bar του Elite 

Τη 2η Βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη το Yiamas Gastro Bar στο Elite City Resort, στο πλαίσιο του κύκλου 4 βραδιών με άρωμα Μεσσηνίας.

Μετά την 1η βραδιά με την παρουσίαση των νέων οίνων της Οινομεσσηνιακής Α.Ε, Mati Fortuna, και το μενού οινογνωσίας, ο chef του Yiamas Gastro Bar Δημήτρης Καρράς φιλοξένησε ξανά στην κουζίνα του τη Μεσσήνια chef Γεωργία Κουτσούκου. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην μανιάτικη κουζίνα και το μενού ήταν το εξής:

Καλωσόρισμα: Ψωμί χαρουπιού με φάβα, καρύδια και πετιμέζι. Ορεκτικό – ζεστή σαλάτα: Κολοκυθοκορφάδες με κρέμα σφέλα στο φούρνο. Πρώτο πιάτο: Τραχανάς με ψητές γαρίδες και δυόσμο. Κυρίως πιάτο: Μπαρμπούνια “σαβόρο” με αρωματικό πουρέ σκόρδο. Επιδόρπιο: Γαλατόπιτα με φύλλο και σάλτσα κεράσι.

Τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα ήταν από μεσσηνιακούς αμπελώνες. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε όπως πάντα ο dj του Yiamas Gastro Bar, Jimmy Konstantopoulos.

Την βραδιά τίμησαν φίλοι και θαμώνες του Yiamas, σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, απολαμβάνοντας το άψογο προσωποποιημένο σέρβις από τη στιγμή της υποδοχής έως το τέλος της βραδιάς.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την 3η Βραδιά Μεσσηνιακής Γαστρονομίας, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών από την Οινοποιία Ψαρούλη.


NEWSLETTER