Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 21:22

Οι πωλήσεις ακινήτων έσωσαν την κερδοφορία της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Γράφτηκε από την

 

Οι πωλήσεις ακινήτων της Costa Navarino έσωσαν την κερδοφορία της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. το 2021 ενώ την ίδια χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ο τουριστικός κλάδος παρουσίαζε ζημιές.

Συγκεκριμένα τα έσοδα της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. από πωλήσεις ακινήτων άγγιξαν τα 40,6 εκ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα τα 73,3 εκ. ευρώ (μειωμένα κατά 27% σε σχέση με το 2019). Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φορών, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 894.000 ευρώ το 2020 έναντι 27,5 εκ. ευρώ το 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. εκτός από την Costa Navarino διαχειρίζεται και το Hilton στην Αθήνα, καθώς είναι βασική μέτοχος της «Ιονικής Ξενοδοχειακής», η οποία είναι ιδιοκτήτρια του ιστορικού ξενοδοχείου.

Οσον αφορά τις επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. σύμφωνα με το newmoney.gr: "Τα υπό κατασκευή πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονται στις περιοχές «Navarino Waterfront» -η οποία θα διαθέτει παραθαλάσσια αγορά προσφέροντας πλήθος δραστηριοτήτων αναψυχής και εστίασης- και «Navarino Bay», όπου ήδη λειτουργεί το 18 οπών γήπεδο γκολφ «The Bay Course». Τα ξενοδοχεία αναμένεται να ολοκληρωθούν από το 2022 και ύστερα. Στην περιοχή «Navarino Hills» βρίσκονται υπό κατασκευή γήπεδα γκολφ 36 οπών, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν την άνοιξη του 2022.

Σε ό,τι αφορά το «Hilton» της Αθήνας (όπου η ΤΕΜΕΣ εντός του 2019 προχώρησε στην αγορά επιπλέον 1% της «Ιονικής Ξενοδοχειακής» και απέκτησε τον έλεγχο), πλέον οι κατασκευαστικές εργασίες στο κτηριακό συγκρότημα είναι σε εξέλιξη και σε επόμενη φάση περιλαμβάνουν την ολική ανακατασκευή του κυρίως κτιρίου, με στόχο «τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου προορισμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει νέες χρήσεις και υπηρεσίες, με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας της Αθήνας ως μιας κορυφαίας επιλογής στην Ευρώπη για επίσκεψη ή και για διαμονή». Η επένδυση θα ανέλθει σε επίπεδα άνω των 50 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος αυτής της χρονιάς λήγει και η σύμβαση με τη «Hilton» για τη διαχείριση και επίκεινται ανακοινώσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο όμιλος έχει συνάψει στρατηγική συμφωνία με τη Lamda Development, για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου, σε μία επένδυση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ".