Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 19:05

Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Καλαμάτα

Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Καλαμάτα

H 1η Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "Alterna Messinia 2016" θα γίνει το διάστημα 8 - 10 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Οπως ανακοινώθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού του Δήμου Καλαμάτας, στο ιστιοφόρο σκάφος "Prince", ο στόχος είναι η έκθεση αυτή να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 εκθέτες, αλλά αναμένεται οι συμμετοχές να φτάσουν τις 25. 

Στην "Alterna Messinia 2016" ο κόσμος, ο οποίος θα μπορεί να προσέρχεται ως τις 9 μ.μ. δωρεάν και να ενημερώνεται για όλες αυτές τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που υπάρχουν στη Μεσσηνία: καγιάκ, αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορία, mountain bike, καταδύσεις, ενοικιάσεις σκαφών, παραπέντ, ιππασία, καρτ κ.ά. Οσοι δώσουν το "παρών" καταρχάς θα μάθουν για όλα αυτά τα σπορ, τα οποία δεν ήξεραν μέχρι τώρα. Οι συμμετέχοντες εκθέτες θα είναι από Καλαμάτα, Μάνη, Πυλία και Τριφυλία. Στη συνέχεια, οι επιχειρηματίες θα μπορούν να αναπτύξουν συνέργειες, να κάνουν γνωριμίες με πράκτορες του εξωτερικού και της Ελλάδας. 

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί επίσης ένας οδηγός σε 15.000 αντίτυπα, ο οποίος θα έχει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και των επιλογών διαμονής. Ο οδηγός θα υπάρχει σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στα ταξί, στο αεροδρόμιο, στα ΚΤΕΛ, στα ξενοδοχεία, στα πρακτορεία, πρόσθεσε ο Χάρης Βγενής.

Ο Νίκος Κουρής συνέχισε υπογραμμίζοντας πως όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και πρέπει οι φορείς να αρχίσουν να συνεργάζονται περισσότερο μεταξύ τους, για να γίνει πραγματικότητα το "όλοι μαζί". "Οι γερές μας βάσεις είναι ο ήλιος και η θάλασσα της Μεσσηνίας" είπε χαρακτηριστικά. Για τη δράση αυτή έχουν επίσης γίνει επαφές ώστε να επισκεφθούν την έκθεση μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει τη σελίδα "Alterna Messinia 2016" στο Facebook ή να καλέσει στο 6944-360670 ή να στείλει μήνυμα στο tok.kalamata@gmail.com.

Γ.Σαρ.