Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 08:34

Τον Αύγουστο στον Καρέλια και τον Οκτώβριο στην Λακωνικής, ο περιφερειακός της Καλαμάτας (βίντεο)

Τον Οκτώβριο πρόκειται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης του «Μορέα».

Νωρίτερα, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του περιφερειακού, ο κόμβος Καρέλια και η σύνδεση με την οδό Αθηνών και το Σεπτέμβριο ο κόμβος Λεΐκων.

Αυτά τόνισαν χθες σε δηλώσεις τους ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στη Μεγαλόπολη, με την παράδοση της συνδετήριας με τον αυτοκινητόδρομο οδού της πόλης και ο γ.γ. Γιώργος Δέδες στο έργο του περιφερειακού, στη γέφυρα στο Καλάμι, χθες αργά το μεσημέρι, σε αυτοψία που συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το απόγευμα. 

Από τα τελευταία τμήματα του περιφερειακού που θα παραδοθούν, είναι και ο κόμβος της Αρτέμιδος (στην Αγιάννα), όπου κατασκευάζονται κατ εντ κάβερ, ημιστέγαστρα και γέφυρες.

Στο μεταξύ, ο "Μορέας", ο Τομέας Κατασκευής του ομίλου, συνεχίζει και ολοκληρώνει τις εργασίες για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον κόμβο του "Πράκτικερ" προς τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο, με στόχο να λειτουργήσουν. Στελέχη του Τομέα Κατασκευής μας επεσήμαναν ότι ο Τομέας Λειτουργίας του "Μορέα" είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα λειτουργήσουν και με ποια τιμή.

«Ο περιμετρικός της Καλαμάτας και η ολοκλήρωση όλου του έργου του "Μορέα" έχει προγραμματιστεί και πιστεύω ότι με τους ρυθμούς που έχουμε και την ενημέρωση που έχω, θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο και θα παραδοθεί όλος ο αυτοκινητόδρομος στον ελληνικό λαό», επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης.

Κατά την αυτοψία στη γέφυρα στο Καλάμι, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βασίλη Τζαμουράνη, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης ενημέρωσε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου. Μίλησε για αύξηση των παράπλευρων δρόμων, την κατασκευή πεζογέφυρας κοντά στον κόμβο Καρέλια και τη δημιουργία ολοκληρωμένου κόμβου στα Λέικα. Σημείωσε ότι «μόνο η Καλαμάτα θα έχει τέτοιο περιμετρικό. Θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με περιφερειακό μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του που ολοκληρώνεται το έργο του περιφερειακού, το οποίο χαρακτήρισε και πάλι ως το μεγαλύτερο έργο της πόλης από την απελευθέρωσή της.

Στη γέφυρα στο Καλάμι βρέθηκε ο πρόεδρος του Ασπροχώματος Βασίλης Πολίτης, ο οποίος έκανε παράπονα για τη μη κατασκευή παράδρομων σε Καλάμι και Ασπρόχωμα, καθώς και ένας κάτοικος της περιοχής που διαμαρτυρόταν πως δεν μπορούν να πάνε στα κτήματά τους.

Γ.Σ.