Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 18:46

Παράταση για έργα ύδρευσης από πηγές Αγίου Παύλου 

Για τον φετινό Νοέμβριο μετατίθεται η αποπεράτωση των έργων ύδρευσης στις πηγές του Αγίου Παύλου προς κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της Μεσσήνης και των χωριών του τ. καποδιστριακού δήμου.

Τη σχετική απόφαση έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα του εργολήπτη, ο οποίος -σύμφωνα με την ενημέρωση προς το σώμα από τον αντιδήμαρχο Νίκο Ξαρχάκο- έχει ήδη εγκαταστήσει αγωγούς σε μήκος περίπου 14,7 από το σύνολο των 18,5 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, ότι έχει ολοκληρωθεί το 75% του συμβατικού αντικειμένου, ενώ η αποπεράτωση του έργου, μετά και την πρόσφατη παράταση, θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 14 του φετινού Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο έργο, δαπάνης 1,4 εκατομμυρίων ευρώ μετά την έκπτωση που δόθηκε από τον μειοδότη στον σχετικό διαγωνισμό, δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και η σύμβαση υπογράφηκε 4 μήνες αργότερα, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης είχε εκτιμηθεί σε 11 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Εκτοτε υπήρξαν παρατάσεις με την τελευταία να λήγει στις 14 του περασμένου Ιουνίου.

Το εν λόγω έργο αφορά κατασκευή αγωγών α) από τα όρια της Ανδρούσας με τον Λυκότραφο έως και την δεξαμενή της Μυρτοποταμιάς, β) έως τη δεξαμενή της Λευκοχώρας, γ) έως και την δεξαμενή του Δρακονερίου, δ) έως και την δεξαμενή της Ανάληψης και ε) ενδιάμεσου αγωγού κοντά στον υδατόπυργο της Μεσσήνης.

 

Β.Γ.Μ.