Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 18:30

Εκπτωση 54% για το αντιπλημμυρικό της ΔΕΥΑΚ

Εκπτωση 54% για το αντιπλημμυρικό της ΔΕΥΑΚ

Η εταιρεία SICAP με έκπτωση 54% περίπου, αναδείχθηκε χθες στη δημοπρασία της ΔΕΥΑΚ, προσωρινός μειοδότης για το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο στην (παλιά) εθνική οδό από το Νοσοκομείο, στον Αντικάλαμο, έως το Ασπρόχωμα, τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, προϋπολογισμού 3,1 εκ. ευρώ με το ΦΠΑ και με δέσμευση πίστωσης 2,5 εκ. ευρώ.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών, όπως και το πρώτο αντιπλημμυρικό από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο του νέου έργου από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα, προβλέπεται να κατασκευαστεί κύριος συλλεκτήρας αγωγός μήκους 982 μέτρων, με έργο εισόδου στην περιοχή του Αντικαλάμου και εκβολή στον ποταμό Αρι. Επίσης, θα κατασκευαστούν δευτερεύοντες συλλεκτήρες αγωγοί, ο πρώτος μήκους 434 μέτρων με έργο εισόδου στον Αντικάλαμο, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου και ο δεύτερος μήκους 244 μέτρων με έργο εισόδου βορειοανατολικά του ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, θα κατασκευαστούν 15 φρεάτια επίσκεψης σωληνωτών αγωγών και 120 φρεάτια υδροσυλλογών.
Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, στις περιοχές ανατολικά του Νοσοκομείου και δυτικά του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η SICAP ήταν η εταιρεία που υλοποίησε τα έργα προστασίας των ακτών στο Ακρογιάλι και στο υπόλοιπο τμήμα της παραλιακής Αβίας (Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Κιτριές).