Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 13:50

Νέες παρατάσεις σε έργα της Οιχαλίας

Νέες παρατάσεις σε έργα της Οιχαλίας

Νέες παρατάσεις δόθηκαν σε τρία ήδη καθυστερημένα έργα του Δήμου Οιχαλίας, μετά από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο -όπως τονίστηκε σχετικά- οι εν λόγω παρατάσεις θα είναι και οι τελευταίες, καθώς η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη.

Λόγο των καθυστερήσεων, σύμφωνα με τον εργολάβο, αποτέλεσαν αφ’ ενός οι άσχημες καιρικές συνθήκες και αφ’ ετέρου η καθυστέρηση καταβολής σε αυτόν των δεδουλευμένων πιστώσεων από το Περιφερειακό Ταμείο.

Συγκεκριμένα, ως προς το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Παραπούγκι και Κάτω Μέλπεια -με συμβατική δαπάνη 245.495,79 ευρώ- η παράταση που δόθηκε για την ολοκλήρωσή του είναι μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018. Η προθεσμία περαίωσης του έργου, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2015, ήταν το τέλος του 2016, ωστόσο από τότε έχουν ήδη δοθεί 3 παρατάσεις, χωρίς να υπολογίζεται η νέα που πρόσφατα έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Αντίστοιχη περίπτωση αφορά και η κατασκευή γηπέδου 5x5 και γηπέδου μπάσκετ στο Δεσύλλα, με συμβατική δαπάνη 66.710,98 ευρώ, για το οποίο έχουν δοθεί μέχρι τώρα 7 παρατάσεις, ενώ η νέα ορίζει ολοκλήρωση μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, ωστόσο καθυστέρησε για παρόμοιους λόγους με το πιο πάνω έργο ύδρευσης.

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2018 δόθηκε παράταση, τέλος, και στο αντίστοιχο έργο στον Αγιο Σώστη, με συμβατική δαπάνη 97.233,35 ευρώ και αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ώς τον Μάιο του 2016, ωστόσο από τότε έχουν ακολουθήσει 4 παρατάσεις, με την πρόσφατη να αποτελεί την 5η - και τελευταία, όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.