Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 21:04

Γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών ο Γιάννης Καρνέσης

Γράφτηκε από τον

Γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τοποθετείται με επιλογή του ΑΣΕΠ ο Γιάννης Καρνέσης, “ψυχή” του αυτοκινητοδρόμου του “Μορέα”.

Ο Γ. Καρνέσης που εργάστηκε με πάθος για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου ως διευθυντής στην ΕΥΔΕ κατασκευής έργων παραχώρησης στην Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα, επιστρέφει στα συγκοινωνιακά έργα.

Τους τελευταίους μήνες είχε προαχθεί σε γενικό διευθυντή, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δράσεων Εξωστρέφειας και Πολιτικής Ασφάλειας Υποδομών και Μεταφορών, με απόφαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ. Καρνέσης είναι μέλος της ομάδας εργασίας που έχει συγκροτήσει ο υπουργός, στα πλαίσια της διερεύνησης της δυνατότητας επέκτασης των υφιστάµενων συµβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόµων. Ομάδα που εξετάζει την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του “Μορέα” για την υλοποίηση των δρόμων Καλαμάτα - Ριζόμυλος (της βελτίωσης, ανακατασκευής του υφιστάμενου) και Καλό Νερό - Τσακώνα.

Ακόμα, με επιλογή του ΑΣΕΠ, γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Υποδομών του υπουργείου τοποθετείται ο Αντώνης Κοτσώνης, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών. Ο κ. Κοτσώνης έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το έργο της προστασίας και ανάδειξης του Παμίσου, που προωθεί ο Δήμος Μεσσήνης.

Γ.Σ.