Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 19:10

Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Αγιο Φλώρο έως Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον
Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Αγιο Φλώρο έως Μελιγαλά

 

Εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο του Δήμου Οιχαλίας που αφορά την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από τον Αγιο Φλώρο έως τον Μελιγαλά, προϋπολογισμού 2.575.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο -το οποίο ο δήμος έχει προτείνει προς ένταξη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του υπουργείου Εσωτερικών- αφορά την αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού από το αντλιοστάσιο του Συνδέσμου Υδρευσης στον Αγιο Φλώρο έως την δεξαμενή του Μελιγαλά, αλλά και την αντικατάσταση τμημάτων αγωγών ύδρευσης στο Διαβολίτσι, το Μίλα και τη Σκάλα.

Οπως σημειώνεται στη σχετική τεχνική έκθεση που συνοδεύει την πρόταση, “ο νέος καταθλιπτικός αγωγός θα συμβάλει τόσο στη μείωση των εξόδων συντήρησης των αντλιοστασίων, όσο και στη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και δαπανών”.

Επιπλέον, “η αντικατάσταση των παλιών αγωγών θα συμβάλει στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και στην επάρκεια ύδατος στις Τοπικές Κοινότητες Διαβολιτσίου, Μίλα και Σκάλας για όλο τον χρόνο, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα”.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο Δήμος Οιχαλίας είδε να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ένα ακόμα σημαντικό έργο που είχε προτείνει, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ο λόγος για το έργο αποχέτευσης λυμάτων στα Τσουκαλέικα, προϋπολογισμού 1.202.692,28 ευρώ, το οποίο αφορά ειδικότερα την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στα Τσουκαλέικα, καθώς και το εξωτερικό δίκτυο προσαγωγής στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Μελιγαλά.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER