Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 20:44

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Μεσσήνης

Εργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση - ασφαλτόστρωση υπαρχόντων αγροτικών δρόμων που βρίσκονται στις Τοπικές Κοινότητες Αβραμιού, Στρεφίου και Πανιπερίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται:

α) Τ.Κ. Αβραμιού: Η μελετώμενη αγροτική οδός Αβραμιού, έχει κατεύθυνση από βόρεια προς νότια και χωροθετείται νότια του οικισμού Αβραμιού. Το μέσο υψόμετρο της περιοχής μελέτης είναι 45 μέτρα. Η υπάρχουσα χωμάτινη οδός έχει μέσο πλάτος 3,50 μέτρα, σε όλο το μήκος της. Ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος τους θερινούς και τους φθινοπωρινούς μήνες, λόγω των αγροτικών καλλιεργειών, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο έχει μέτριο κυκλοφοριακό φόρτο. Το μήκος της οδού είναι 1.038,13 μέτρα.

β) Τ.Κ. Στρεφίου: Η μελετώμενη αγροτική οδός Στρεφίου έχει κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά και χωροθετείται δυτικά του οικισμού Στρέφι. Το μέσο υψόμετρο της περιοχής μελέτης είναι 235 μέτρα. Η υπάρχουσα χωμάτινη οδός έχει μέσο πλάτος 3,50 μέτρα, σε όλο το μήκος της. Ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος τους θερινούς και τους φθινοπωρινούς μήνες, λόγω των αγροτικών καλλιεργειών, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο έχει μέτριο κυκλοφοριακό φόρτο. Το μήκος της οδού είναι 2.743,50 μέτρα.

Γ) Τ.Κ. Πανιπερίου: Η μελετώμενη αγροτική οδός Πανιπερίου έχει κατεύθυνση από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά και χωροθετείται ανατολικά του οικισμού Πανιπέρι. Το μέσο υψόμετρο της περιοχής μελέτης είναι 100 μέτρα. Η επιφάνεια κυκλοφορίας της υπάρχουσας οδού είναι παλαιά κατεστραμμένη άσφαλτος, στο σύνολο της επιφάνειάς της. Η υπάρχουσα άσφαλτος έχει καταστραφεί λόγω της έλλειψης αποστράγγισης - αποχέτευσης ομβρίων του καταστρώματος της οδού σε συνάρτηση με την κυκλοφορία βαρέων αγροτικών οχημάτων και της ανυπαρξίας οδοστρωσίας κάτωθεν του ασφαλτικού. Η υπάρχουσα οδός έχει μέσο πλάτος 4 έως 5 μέτρα, σε όλο το μήκος της. Ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος τους θερινούς και τους φθινοπωρινούς μήνες, λόγω των αγροτικών καλλιεργειών, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο έχει μέτριο κυκλοφοριακό φόρτο. Το μήκος της μελετώμενης οδού είναι 1.332,84 μέτρα.


NEWSLETTER