Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 13:17

Καραμανλής σε Χαρίτση: Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων το 2024

Γράφτηκε από την
Καραμανλής σε Χαρίτση: Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων το 2024

Το αργότερο το πρώτο δίμηνο του 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

«Τα πέντε έργα συμβασιοποιούνται μέσα στο 2021 και δημοπρατούνται, και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να έχουν γίνει όλα μέχρι το 2023 και το πρώτο δίμηνο του 2024» δήλωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιθυμία και κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να χρηματοδοτεί ακριβώς αυτά τα πράσινα έργα, και στο Ταμείο Ανάκαμψης η προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι για έργα τα οποία έχουν πράσινο πρόσημο».
Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι το υπουργείο Υποδομών πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο για το πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα από το Ταμείο Υποδομών, ύψους 450 εκατ. ευρώ, καθώς, όπως είπε, έχει δεσμευτεί για υλοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών έργων, άρα και οι επιχειρήσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του συγκεκριμένου ταμείου.


NEWSLETTER