Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 09:04

Μεσσηνία: Στα 45 εκατ. ευρώ η παράκαμψη Γιάλοβας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Στα 45 εκατ. ευρώ η παράκαμψη Γιάλοβας (βίντεο)

 

Η παράκαμψη της Γιάλοβας κοστίζει 45 εκατ. ευρώ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτιμά ότι θα χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, ενώ για το τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, που έχει σταματήσει λόγω των αρχαίων, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός ώστε να κατασκευαστούν από νέο εργολάβο τα τούνελ και οι γέφυρες που προβλέπονται.

Αυτά δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση της "Ε" κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Διοικητήριο. Δήλωσε ακόμη ότι η παράκαμψη της Γιάλοβας είναι τμήμα της εθνικής οδού Πάτρα - Πύργος - Πύλος - Μεθώνη και ότι είναι αναγκαία η κατασκευή της με εθνικούς πόρους. Είπε επίσης ότι, επειδή τα εδάφη της περιοχής είναι μαλακά, θα απαιτηθούν μεγάλα τεχνικά έργα και γι’ αυτό η παράκαμψη της Γιάλοβας θα κοστίσει περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Για το Τζάνε - Καλαμάκι ο κ. Νίκας είπε ότι θα παραδοθούν στην κυκλοφορία τα τμήματα πριν και μετά το Πεταλίδι. Για το τμήμα πάνω από το Πεταλίδι, στο οποίο υπάρχουν αρχαία, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός αφού μεταξύ άλλων προβλέπονται γέφυρες και τούνελ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα έργα στο συγκεκριμένο τμήμα μπορούν να ολοκληρωθούν το 2023, αλλά η εκτίμηση αυτή είναι μάλλον υπεραισιόδοξη.

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στο δρόμο για την Αρχαία Μεσσήνη, εκτιμώντας ότι το Μεσσήνη - Λάμπαινα θα κατασκευαστεί με πόρους του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Για τον συνδετήριο δρόμο του αυτοκινητόδρομου Α7 με την Αρχαία Μεσσήνη είπε ότι θα ξεκινά από τα διόδια των Αρφαρών και θα απολήγει σε κόμβο στην 7η επαρχιακή οδό, έξω από τη Λάμπαινα.

Ο περιφερειάρχης μίλησε επίσης για την παράκαμψη του Κάμπου και του Σταυροπηγίου, τονίζοντας την ανάγκη βελτίωσης του δρόμου της Μάνης.

Θ.Λ.


NEWSLETTER