Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 08:46

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες συμβούλων για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες συμβούλων για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας

 

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την πρόσληψη των τριών συμβούλων που θα αναλάβουν την παραχώρηση του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, και πλέον, αν η επιλογή τους προχωρήσει το ίδιο σύντομα, θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την προκήρυξη του διαγωνισμού και ανάδειξη αναδόχου στα τέλη του 2022.

Οι τρεις σύμβουλοι πρέπει να συντάξουν διαγνωστική μελέτη και business plan εντός του επόμενου δεκάμηνου, ώστε να προκηρυχθεί του χρόνου ο διαγωνισμός για την παραχώρηση - αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της airnews.gr, που δημοσιεύει τις παραπάνω πληροφορίες, ενδιαφέρον για την απόκτηση του αεροδρομίου μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει η Fraport και ο επιχειρηματικός όμιλος Κωνσταντακόπουλου.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της airnews.gr αναφέρει:

"Μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα –χωρίς καμία παράταση–, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπήρξε, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η διαδικασία που είχε ενεργοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) και σχετίζεται με την –επιτέλους– επόμενη μέρα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Αυτή αφορούσε την προκήρυξη του διαγωνισμού από την πλευρά της ΕΕΣΥΠ για την πρόσληψη τριών συμβούλων (χρηματοοικονομικού, τεχνικού/κυκλοφοριακού και νομικού) που θα αναλάβουν να σχεδιάσουν τη βέλτιστη πρόταση αξιοποίησης σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Η κατάθεση των προσφορών έτρεξε και ακολουθεί η φάση της επιλογής τους.

Μέσα στο σχεδιασμό που απαιτείται να υλοποιηθεί από τους συμβούλους, περιλαμβάνονται η διαγνωστική μελέτη και προτάσεις/λύσεις αξιοποίησης του αεροδρομίου μέσα από την κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) καθώς και η συνδρομή στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Η διάρκεια σύμβασης των συμβούλων ανέρχεται σε 30 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη 12. Η αναφορά στη διάρκεια «τρόμαξε» υπό την έννοια της όποιας καθυστέρησης μπορεί να αποτυπωθεί στην εξέλιξη των διαδικασιών που με την γραφειοκρατική τους διάσταση κυλούν σε χρόνους του… περίμενε.

Πάντως, από την πλευρά της Διοίκησης αλλά και την πολιτική διάσταση που πιέζει για το θέμα για να φανεί και αποτέλεσμα και να μην μείνουμε σε άλλα… μάστερ πλαν, είναι οι επιλεγέντες σύμβουλοι να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους μέσα σε 6 με 10 μήνες, έτσι ώστε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 να τρέξει το επόμενο στάδιο που όλοι προσδοκούν και που σχετίζεται με την ανάδειξη του αναδόχου μέσω σύμβασης παραχώρησης.

Ήδη από την πλευρά της Fraport έχει εκδηλωθεί μια τέτοια διάθεση, ενώ και ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου θα επιθυμούσε να έχει συμμετοχή στη νέα αυτή σελίδα, για το «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»".


NEWSLETTER