Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 17:10

Μελέτη για ανακατασκευή του δρόμου στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον
Μελέτη για ανακατασκευή του δρόμου στο Ασπρόχωμα

Την ανακατασκευή της εθνικής οδού από τον κόμβο του Ασπροχώματος μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη σχεδιάζει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, καθώς εκτιμά ότι για την άρση της επικινδυνότητας δεν αρκεί η εργολαβία εγκατάστασης φαναριών στον ΟΑΕΔ, που ξεκινά τη Δευτέρα.

Η μελέτη για τη βελτίωση της εισόδου στην Καλαμάτα από την παλιά εθνική οδό, που μεταξύ άλλων εξετάζει λύσεις και για την είσοδο του ΤΕΙ, αναμένεται να παραδοθεί στον κ. Νίκα σε δύο μήνες. Στη συνέχεια το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα, καθώς ο περιφερειάρχης εκτιμά πως η είσοδος της Καλαμάτας από την παλιά εθνική οδό δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ που πρέπει να έχει μια πύλη της μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το τμήμα της παλιάς εθνικής οδού στο Ασπρόχωμα εξακολουθούν να διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα, καθώς πολλοί οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν 0,45 ευρώ διόδια για να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο Α7. Ειδικά όσοι έχουν προορισμό το νότιο τμήμα της πόλης και την Παραλία, σπάνια χρησιμοποιούν τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο αφού η είσοδος από το Ασπρόχωμα και την Ηρώων Πολυτεχνείου τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Ταυτόχρονα η μετακίνηση του Δημαρχείου Καλαμάτας στην οδό Αθηνών έχει αυξήσει τη κίνηση μέσω Ασπροχώματος, καθώς ελάχιστοι οδηγοί χρησιμοποιούν τον περιφερειακό και τον κόμβο του Καρέλια για να μεταβούν στο Δημαρχείο.
Σε κάθε περίπτωση, οι μελετητές καλούνται να προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην παλιά εθνική οδό, και ειδικά στους κόμβους Ασπροχώματος και Ζαφείρη. Στους κόμβους αυτούς η κίνηση μέχρι σήμερα ρυθμίζεται με φανάρια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προτείνει τη δημιουργία κυκλικών κόμβων ώστε να αναγκάζονται οι οδηγοί να ελαττώσουν ταχύτητα, όπως συμβαίνει στους αντίστοιχους κόμβους του "Μορέα" και του Αεροδρομίου στο δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.

Θ.Λ.


NEWSLETTER