Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 12:23

Αμμος και πέτρες από τη Σάνταβα για τα έργα προστασίας ακτών

Αμμος και πέτρες από τη Σάνταβα για τα έργα προστασίας ακτών


Δόθηκε η άδεια για την άμμο και τις μεγάλες πέτρες που από το χείμαρρο της Σάνταβας θα πέσουν στα έργα προστασίας των ακτών στο Ακρογιάλι Αβίας και τη Μικρή Μαντίνεια, προκειμένου να δημιουργηθεί παραλία για μπάνιο.

Ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκας ενέκρινε την απόληψη ποσότητας μέχρι 28.000 κυβικών μέτρων αμμοκροκάλης, από την κοίτη του χειμάρρου Σάνταβα «για τις ανάγκες των έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας των δύο εν εξελίξει εργολαβιών Μικρής Μαντίνειας και Αβίας, κατ' ισομοιρία, ήτοι μέχρι 14.000 κ.μ. για κάθε έργο».
Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση: «Να ληφθεί μέριμνα από τις διευθύνουσες τα έργα υπηρεσίες, ώστε να μη θιγούν διακατοχές τρίτων γύρω από την ενεργό κοίτη του χειμάρρου και να αποκατασταθούν οι προσπελάσεις διά της κοίτης προς αυτές. Οι διευθύνουσες υπηρεσίες να μεριμνήσουν, ώστε η απόληξη των αντιδιαβρωτικών έργων, να οδηγεί τα όμβρια ύδατα υπό το μέρος της κοίτης το διερχόμενο υπό τη νέα γέφυρα του χειμάρρου, λαμβανομένων όλων των μέτρων από απόψεως τεχνικής επιστήμης».
Το υπέρ του ελληνικού δημοσίου καταβλητέο αντάλλαγμα καθορίζεται στην τιμή των 1,50 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.