Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 19:36

Προέγκριση δημοπράτησης βιολογικού Γαργαλιάνων

Προέγκριση δημοπράτησης βιολογικού Γαργαλιάνων

 

Ένα ακόμη βήμα γίνεται για την υλοποίηση του μεγάλου έργου του βιολογικού καθαρισμού που αφορά την πόλη των Γαργαλιάνων, καθώς δόθηκε η προέγκριση δημοπράτησης του υποέργου «Τεχνικός Σύμβουλος».

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή προϊσταμένου της ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ Νικόλαου Μαμαλούγκα, διατυπώθηκε θετική γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Τεχνικός Σύμβουλος» για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων», συνολικού προϋπολογισμού 161.290,32 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης τονίζοντας πως ένα έργο που καρκινοβατούσε για τουλάχιστον μία εικοσαετία είναι πλέον γεγονός. Χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα έργο τεράστιας σημασίας, για την ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, το οποίο καρκινοβατούσε για, τουλάχιστον, μία εικοσαετία, είναι πλέον γεγονός. Ένα έργο που αμφισβητήθηκε από πολλούς, αλλά η παρούσα δημοτική αρχή έκανε αγώνα, προκειμένου να επιτύχει την ένταξή του. Και η ένταξη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί απτό παράδειγμα της συνεχούς προσπάθειας της δημοτικής αρχής Λεβεντάκη για πραγμάτωση έργων ουσίας με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Κ.Μπ.