Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 19:36

Μειοδότης για ανάπλαση πλατείας Φυτειάς

Γράφτηκε από την
Μειοδότης για ανάπλαση πλατείας Φυτειάς

 

Προσωρινό μειοδότη, την εταιρεία Ικτίνος με έκπτωση 16,98%, για το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας Φυτειάς, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ, ανέδειξε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν άλλες 4 προσφορές με εκπτώσεις από 14,05% έως και 2%.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 135.000 ευρώ και από δημοτικούς πόρους με 90.000 ευρώ, ενώ έχει προθεσμία εκτέλεσης 180 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Στόχος της παρέμβαση, όπως έχει αναφερθεί, είναι ο κοινόχρηστος αυτός χώρος να αποκτήσει χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να αποτελέσει ένα νέο ζωντανό κύτταρο του αστικού ιστού, με λειτουργία που θα αναβαθμίσει και την αισθητική, αλλά και την ποιότητα ζωής σε επίπεδο γειτονιάς, μέσω ενός έργου ριζικής ανάπλασης, σύμφωνα με τις αρχές του περιβαλλοντικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Σε ότι αφορά στον αστικό εξοπλισμό του υπό ανάπλαση χώρου, προβλέπονται παγκάκια, καλαθάκια μικρο-απορριμμάτων και μια μεταλλική βρύση πόσιμου νερού.

Προβλέπεται, ακόμα, η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού που θα αποτελείται από φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led και η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση (πίνακας, αυτοματισμοί, καλωδιώσεις, σωληνώσεις, φρεάτια, γειώσεις, παροχές κλπ.) του σιντριβανιού, που θα κατασκευαστεί στην πλατεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER