Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 11:05

Δέσμευση για 2015 μέχρι Πύργο και 2016 το Καλό Νερό - Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Δέσμευση για 2015 μέχρι Πύργο και 2016 το Καλό Νερό - Τσακώνα

Το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων έδωσε χθες  η Βουλή, ψηφίζοντας και τα άρθρα του νομοσχεδίου, με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Σχετικά με τον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα...

ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι εξαιρείται από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και θα κατασκευαστεί αυτόνομα ως δημόσιο έργο. Ειδικότερα είπε πως το τμήμα Πάτρα - Πύργος -το οποίο έχει ολοκληρωμένες απαλλοτριώσεις και οριστικές περιβαλλοντικές μελέτες- με βάση την διάταξη την οποία φέρνει το υπουργείο, θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της παραχώρησης μέχρι το τέλος του 2015. Για το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό (όπου υπάρχουν τα προβλήματα της ακύρωσης των περιβαλλοντικών έργων) ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι, κατόπιν υποδείξεων των βουλευτών, θα τεθεί ενδεχομένως μια προσθήκη - διάταξη ότι πρόκειται για έργο προτεραιότητας. Το τμήμα Καλό Νερό (Κόμβος Κυπαρισσίας) - Τσακώνα θα κατασκευαστεί το 2016 τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως για το θέμα των απαλλοτριώσεων που έχουν ακυρωθεί και πρέπει να υπάρξει λύση, απαιτείται απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας -και με ψήφους 148 «υπέρ» από τους βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης έναντι 118 «κατά» από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων (σε σύνολο 266 ψηφισάντων βουλευτών)- η Ολομέλεια έδωσε την έγκρισή της για την κύρωση των συμφωνιών ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες-παραχωρησιούχους, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα των αυτοκινητόδρομων που είχαν διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης.


NEWSLETTER