Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 08:19

Συμφωνούν όλοι, αλλά οι δρόμοι δεν γίνονται! - Τι είπαν βουλευτές και περιφερειάρχης στην Κορώνη

Συμφωνούν όλοι, αλλά οι δρόμοι δεν γίνονται! - Τι είπαν βουλευτές και περιφερειάρχης στην Κορώνη

 

Το ζήτημα της πρόσβασης στην Κορώνη που παραμένει προβληματική, με την ανάγκη βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλου - Κορώνης, ολοκλήρωσης της παράκαμψης Πεταλιδίου και χρηματοδότησης και κατασκευής της παράκαμψης Χαρακοπιού, κυριάρχησε στις δηλώσεις βουλευτών της Μεσσηνίας και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, κατά τον εορτασμό της Παναγίας της Ελεήστριας.

Ειδικότερα:

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι “προτεραιότητα είναι η συνέχεια του δρόμου από Καλαμάκι προς Κορώνη. Η παράκαμψη Χαρακοπιού είναι έτοιμη, πρέπει να δημοπρατηθεί και να συνεχίσουμε να μελετήσουμε και το υπόλοιπο κομμάτι. Το βασικότερο όλων είναι η ασφάλεια της πρόσβασης. Ο δρόμος πρέπει να προχωρήσει άμεσα”.

Ο βουλευτή της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς επεσήμανε πως “επιτακτική είναι η ανάγκη για τη βελτίωση του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη. Πρέπει η Περιφέρεια να ολοκληρώσει την παράκαμψη Πεταλιδίου και να προχωρήσει στην ωρίμανση της μελέτης της παράκαμψης Χαρακοπιού, για να μειώσουμε τον χρόνο και να βελτιώσουμε την ασφάλεια μετακίνησης των πολιτών. Και εμείς να βοηθήσουμε να βρούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί και αυτή η παράκαμψη”.

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός σημείωσε ότι “η παράκαμψη Χαρακοπιού είναι ένα έργο που προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδότηση για να το εντάξουμε. Είναι πολύ σημαντικό. Καθυστέρησα να φθάσω στην Κορώνη, γιατί μπροστά μου ήταν δύο πολύ μεγάλα οχήματα. Είναι πολύ σημαντικό έργο που θέλουμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή χρηματοδότηση, θα βρεθεί κάτι, σίγουρα όταν θα έχουμε καινούργιο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για την παράκαμψη Πεταλιδίου, στον αρχαιολογικό χώρο, έχει βρεθεί η μέθοδος κατασκευής, θα συνεχίσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Εχει αρχίσει ήδη η διάνοιξη του τούνελ”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύλου -Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, όταν ρωτήθηκε για την παράκαμψη της Γιάλοβας (γι’ αυτήν υπάρχει θετική εξέλιξη - το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή σε βάρος του έργου), παρατήρησε πως “είναι ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει κυκλοφοριακά την περιοχή μας”. Ωστόσο, ζήτησε “να μην ξεχνάμε τον μεγάλο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη”, τονίζοντας ότι “αναμένουμε όλοι το όραμα να γίνει πραγματικότητα” κι εκφράζοντας την πίστη πως “θα προχωρήσει κανονικά”.

Γ.Σ.