Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 20:30

Γιαννόπουλος: “Να ξεκινήσει ο πολεοδομικός χωροταξικός σχεδιασμός της Τριφυλίας”

 

Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαβούλευση με όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες της περιοχής για τον πολεοδομικό χωροταξικό σχεδιασμό της Τριφυλίας, τονίζει ο δικηγόρος Ηλίας Γιαννόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Νέα δεδομένα με τη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) ,προσκαλούνται οι ΟΤΑ να εισφέρουν οτιδήποτε υπάρχει ως υλικό (υφιστάμενες μελέτες, στοιχεία, απαλλοτριώσεις κ.λπ.), προκειμένου να προχωρήσουν χρονίζοντα θέματα σχετικά με τις επεκτάσεις σχεδίων πόλεως και χωροταξικού σχεδιασμού σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Τριφυλίας.

Επανέρχεται η αναγκαιότητα για έναν ενιαίο αναπτυξιακό σχεδιασμό σε ολόκληρη την Τριφυλία που θα περιλαμβάνει τα πάντα.

Η επέκταση του χωροταξικού, πολεοδομικού σχεδιασμού στην Τριφυλία αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις στη σύγχρονη ιστορία της. Θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση με όλους τους φορείς και συλλόγους, αλλά και τους πολίτες της περιοχής. Όταν κάνω επέκταση χωροταξικού σχεδιασμού ουσιαστικά σχεδιάζω το μέλλον, την προοπτική, την ανάπτυξη. Από την άλλη αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει τις πραγματικές μας ανάγκες και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Θα δώσουμε ουσιαστική διάσταση και οντότητα στην προβλεπόμενη απ’ όλες τις διαδικασίες διάδραση/διαβούλευση με τους πολίτες; Ανοιχτός δημόσιος διάλογος παντού. Συμμετοχή παντού. Είναι υποχρέωση όλων μας να εισφέρουμε προτάσεις και απόψεις. Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής Τριφυλίας να οργανώσει την αναγκαία αυτή διαβούλευση με τους πολίτες».