Δευτέρα, 05 Μαϊος 2014 07:44

Περιφερειακός και Λεύκτρο - Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Να περάσει από τη Βουλή μέσα στο Μάιο η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης του "Μορέα" για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών.

Και αυτό για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και το έργο να επανεκκινήσει με εντατικούς ρυθμούς από τον Ιούνιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

«Αν το έργο δουλέψει εντατικά μέσα στο καλοκαίρι, θα τελειώσει εντός του χρόνου», επεσήμανε στην "Ε" στέλεχος του υπουργείου, διευκρινίζοντας πως «όλος ο χώρος του έργου είναι πλέον ελεύθερος να δουλευτεί, καθώς έχουν λήξει τα θέματα των απαλλοτριώσεων και της αρχαιολογίας».

Υπό τις ίδιες συνθήκες το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη μπορεί να ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο Σεπτέμβριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης αφορά την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη των τυχόν μειωμένων εσόδων από τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου απ' το 2017 και μετά, όπως ζητάει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το υπουργείο εκτιμά ότι, μόλις η Βουλή εγκρίνει την εγγύηση, οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν ξανά το έργο (έχουν σταματήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο), οπότε μέσα σε 3-4 μήνες από την επανέναρξή του θα ολοκληρωθεί το Λεύκτρο - Σπάρτη, και μέχρι το τέλος του χρόνου ο περιφερειακός της Καλαμάτας.

Γ.Σ.