Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 22:10

Πρόταση αξιοποίησης του σταθμού Κυπαρισσίας σε μεταπτυυχιακή εργασία του Στ. Σαμπαζιώτη

Γράφτηκε από τον
Πρόταση αξιοποίησης του σταθμού Κυπαρισσίας σε μεταπτυυχιακή εργασία του Στ. Σαμπαζιώτη

 

Τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κυπαρισσίας που αφορούσε την δημιουργία ενός πάρκου, σχεδίασε ο Στέφανος Σαμπαζιώτης από την Κυπαρισσία που κάνει μεταπτυχιακό στο σχεδιασμό τοπίου (landscape), στο Σέφιλντ της Αγγλίας, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες που παρουσιάστηκαν στο πανεπιστήμιο.

 

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές του, ο Στ. Σαμπαζιώτης παρουσίασε την εργασία του, που αφορούσε το σχεδιασμό ενός πάρκου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας και την ένταξή του στον ιστό της πόλης. Ο σχεδιασμός έχει λάβει υπ' όψιν και την λειτουργικότητα του σταθμού των τρένων, αλλά και την αξιοποίηση του μοναδικού αυτού χώρου.

Η εργασία του βραβεύτηκε στις τρεις καλύτερες, από τους καθηγητές του και από εξωτερικούς αξιολογητές (επαγγελματίες - εταιρείες σχεδιασμού τοπίου), συνεργάτες του Πανεπιστημίου στο Σέφιλντ. Στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία του τόσο στην πόλη του όσο και στους ανθρώπους του ΟΣΕ.

Σίγουρα τέτοιες δραστηριότητες δείχνουν την δυνατότητα που έχουν Ελληνες νέοι επιστήμονες που σπουδάζουν στη χώρα και στο εξωτερικό, οι οποίοι αν αξιοποιηθούν κατάλληλα μπορούν να αποτελέσουν το δυναμικό που θα βοηθήσει την πατρίδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER