Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 10:03

Από τα γεφύρια ξεκίνησε το Τζάνε - Καλαμάκι

Εργασίες διαπλάτυνσης σε γεφύρια κοντά στο Καλαμάκι, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στα πλαίσια του έργου βελτίωσης στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη.

Εργο προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πρόκειται για δύο γεφύρια μετά το Καλαμάκι, στο τέλος του έργου και ένα ακόμα στην είσοδο του οικισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, προχθές έγινε συνάντηση με ιδιοκτήτες υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων της περιοχής, ώστε να συμφωνήσουν σε επιτάξεις και να πληρωθούν άμεσα, επιτρέποντας την κατάληψη των ιδιοκτησιών τους. Με τη διαδικασία αυτή θα δοθεί χώρος στον ανάδοχο για να δουλέψει και να προχωρήσει το έργο με πιο γρήγορους ρυθμούς. Και αυτό γιατί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων καθυστερεί και θα πάει ακόμα πιο πίσω την εκτέλεση αυτού του σημαντικού οδικού για τη Μεσσηνία έργου.
Ηδη το έργο παρουσιάζει καθυστέρηση, καθώς δημοπρατήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013. Η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι μέχρι το Μάιο του 2015, πράγμα αδύνατο, ακατόρθωτο με τους μέχρι τώρα ρυθμούς.
Ζήτημα φαίνεται να υπάρχει και με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Πεταλιδίου, που φέρεται να βρίσκεται μέσα στη χάραξη της παράκαμψης του χωριού.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Πεταλιδίου, Τζάνε και Καλαμακίου.