Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 14:24

Μελέτη παράκαμψης Κάμπου-Σταυροπηγίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παράκαμψης Κάμπου και Σταυροπηγίου στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Μάνης, πρόκειται να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 4 το απόγευμα. 

 

Επίσης, το Συμβούλιο: Θα γνωμοδοτήσει για τη μελέτη της λειτουργίας του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου στη θέση "Αγιος Κωνσταντίνος" και στην ευρύτερη περιοχή, που βρίσκεται στους Χριστιάνους της Τριφυλίας. Θα εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου - Νέστορος, για την ίδρυση και λειτουργία ενάλιου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου στην Πύλο.

 

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την επόμενη Τετάρτη, περιλαμβάνονται ακόμα: Το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Η έγκριση στρατηγικού σχεδίου και ανάλυσης δράσεων για την υλοποίηση του έργου "Δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού και παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου", για το 2014 - 2015. Η προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - παρουσίαση έρευνας. Η έγκριση στρατηγικού σχεδίου έξυπνης εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020. Η έγκριση δαπάνης αποζημίωσης καταστραφέντων ελαιόδεντρων για το έργο συντήρησης του επαρχιακού δικτύου της Μεσσηνίας. Η επερώτηση του συμβούλου Νίκου Πατσαρίνου για το τι θα κάνει η Περιφέρεια για το σιδηρόδρομο. Οι επερωτήσεις του συμβούλου Βαγγέλη Γούργαρη για την αποτροπή νέων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και για τη λήψη μέτρων στο ΧΥΤΑ παραπροϊόντων της αποθείωσης της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.