Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 09:02

Σε συνάντηση εργασίας για τον πολιτισμό στη Ναντ το KALAMATA:21

Σε συνάντηση εργασίας για τον πολιτισμό στη Ναντ το KALAMATA:21

Το δίκτυο πόλεων Euro Cities σε συνεργασία με την KEA - European Affairs και το European Regions Research and Innovation Network, έκαναν δεκτή την αίτηση του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 για συμμετοχή στη δράση "Culture for Cities and Regions" (Πολιτισμός για Πόλεις και Περιοχές).

Αντιπρόσωποι του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 και της “Φάρις”, προσκλήθηκαν να συμμετέχουν σε συνάντηση εργασίας στην πόλη Ναντ της Γαλλίας, στις 16-18 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

• Αστική αναζωογόνηση (ανάπλαση) μέσω πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.

• Δημιουργικοί πυρήνες και δημιουργικά οικοσυστήματα.

• Δημιουργική επιχειρηματικότητα.

Η αίτηση του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 ήταν μία από τις 10 που επελέγησαν μέσα από 200 υποψηφιότητες. Οι άλλες πόλεις/περιοχές που θα αποστείλουν αντιπροσώπους είναι: το Αμστερνταμ, η Κεντρική Περιφέρεια της Δανίας, η Λισαβόνα, το Νότιγχαμ, η Πίζα, το Ρέγκενσμπουργκ, η Βάρνα, το Ζάγκρεμπ και η Σαραγόσα.

Το Γραφείο Υποψηφιότητας σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να δημιουργήσει νέες συνεργασίες, να μεταφέρει τεχνογνωσία για την ανάπτυξη των δημιουργικών βιομηχανιών στην Καλαμάτα καθώς και να ενισχύσει το διεθνές δίκτυο υποστηρικτών της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 Εκτωρ Τσατσούλης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να μας δεχτούν σε αυτό το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν διάσημες ευρωπαϊκές πόλεις, με σταθερό προσανατολισμό στην πολιτιστική ανάπτυξη και στην ολιστική προσέγγιση του πολιτισμού. Η Καλαμάτα σιγά-σιγά αναδύεται και ελπίζουμε μέσα από την υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μία αειφόρα πολιτιστική ανάπτυξη στην Καλαμάτα και την Μεσσηνία».

Ολα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής καλύπτονται από το πρόγραμμα  και δεν απαιτείται οικονομική συνεισφορά από τους συμμετέχοντες.