Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 14:10

Σχέδια για υδροπλάνα το καλοκαίρι του 2016

Γράφτηκε από την
Σχέδια για υδροπλάνα το καλοκαίρι του 2016

Συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις στα υπουργεία Μεταφορών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, με στόχο την αποθαλάσσωση υδροπλάνων το καλοκαίρι 2016, κάνει η εταιρεία "Hellenic Seaplanes".

 

Οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο τακτοποίησης όλων των εκκρεμοτήτων, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για την ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

Τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας όσο και ο γενικός γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής Θ. Χριστόπουλος, επιβεβαίωσαν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη για τη νησιωτική Ελλάδα. Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, οι θετικές επιδράσεις στον τουρισμό, καθώς και η τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτή την κρίσιμη οικονομική καμπή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Hellenic Seaplanes" Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε σχετικά: «Υπάρχει σε εξέλιξη μια συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία και τις επιμέρους υπηρεσίες για να προσφέρουμε τη δική μας εμπειρία, έτσι ώστε μέσα από τη συνεργασία να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας υδατοδρομίων».


NEWSLETTER