Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 08:16

Πρόταση Μπένου για ανάπτυξη της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πρόταση Μπένου για ανάπτυξη της Καλαμάτας (βίντεο)

Στο σχέδιο του “Διαζώματος” για την ανάπτυξη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με σύνθημα "Καλαμάτα 2021 - Μια πόλη προορισμός" και άξονα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, αναφέρθηκε ο πρόεδρός του Σταύρος Μπένος, κλείνοντας τη χθεσινή ομιλία του στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει υποβληθεί στο δήμο: “Η Καλαμάτα πρέπει να αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη. Τα τρία πιο σημαντικά σημεία της είναι οι Αγιοι Απόστολοι, το Μέγαρο Χορού και η παραλιακή ζώνη. Τα σημεία αυτά και τα έργα που θα γίνουν, πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους και να συνδυαστούν με βιώσιμες στρατηγικές”. Αφήνει όμως, όπως είπε, την πρωτοβουλία ανακοίνωσης του όλου θέματος στο Δήμο Καλαμάτας.

Στη συνέχεια ο κ. Μπένος εξήγησε το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Φεστιβάλ Χορού στην ανάδειξη των τοποσήμων της Καλαμάτας: “Η αξιοποίηση του Φεστιβάλ Χορού πρέπει να είναι το συνεκτικό στοιχείο. Υπάρχει η πρότασή μας για την Καλαμάτα και για το master plan αυτό μπορούμε να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο”.

Ειδικότερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού επεσήμανε ότι είναι ένα από τα 5 πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα στον κόσμο, αφού όλες οι νέες τάσεις του σύγχρονου χορού, οι ταλαντούχες ομάδες παγκοσμίως, αναδεικνύονται μέσα από αυτό.

Γ.Σαρ.

 


NEWSLETTER