Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 20:32

Περιμένουν ραντεβού για τη χωματερή στο Αλιμάκι 

Περιμένουν ραντεβού για τη χωματερή στο Αλιμάκι 

Ακόμη περιμένουν τη συνάντηση με τη δημοτική αρχή Τριφυλίας κάτοικοι των Ραχών και της ευρύτερης περιοχής για το θέμα της χωματερής στη θέση Αλιμάκι. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί εξακολουθούν να πέφτουν στην περιοχή όλα τα σκουπίδια του δήμου, τη στιγμή που ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση του χώρου, αλλά και για το γεγονός ότι τα σκουπίδια πλέον πέφτουν σε χώρο ακριβώς δίπλα από την παλιά χωματερή.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας είχε τονίσει ότι ο δήμος θα αναλάβει την αποκατάσταση του νέου χώρου, ωστόσο δεν φάνηκε να πείθει τους κατοίκους, οι οποίοι λίγες ημέρες αργότερα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στη χωματερή.

Τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην κινητοποίηση που είχαν κάνει, τους είχαν πει ότι άμεσα θα γίνει συνάντηση με τη δημοτική αρχή για να συζητηθεί το θέμα και να δουν τι μπορεί να γίνει. Ομως, όπως μας έλεγαν χθες κάτοικοι της περιοχής, αυτή η συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμη αν και έχει περάσει τόσος καιρός και τα σκουπίδια όλου του δήμου εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Αλιμάκι. Από την άλλη, το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ πλησιάζει στο τέλος και ακριβώς δίπλα έχει δημιουργηθεί ο νέος. 

Από την ενημέρωση που έχουν, οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώνονται σε λίγο διάστημα και οι ίδιοι ζητούν με την ολοκλήρωση των εργασιών να κλείσει οριστικά και ο ΧΑΔΑ και να γίνει αποκατάσταση του νέου που έχει δημιουργηθεί δίπλα. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να πέφτουν σκουπίδια στην περιοχή μετά την ολοκλήρωση του έργου. Οσο για το πού θα πάνε τα σκουπίδια, τόνισαν ότι αυτό είναι θέμα του δήμου ο οποίος θα πρέπει να βρει μια λύση.

Κ.Μπ.