Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 15:56

Ανησυχία για τις μονάδες υγείας της Τριφυλίας 

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όπου εκφράστηκε η ανησυχία για τυχόν  μεταρρυθμίσεις που θα συρρικνώσουν ή θα υποβαθμίσουν τις μονάδες υγείας που ήδη λειτουργούν στην περιοχή. Γι' αυτό τονίστηκε ότι πρέπει να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής που αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία στον πολύ σημαντικό ρόλο της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας στην περιοχή. Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν Τοπικές Μονάδες Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι αυτές καλύτερη εφαρμογή μπορούν να έχουν σε αστικού τύπου περιοχές. 

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι ο δήμος έπρεπε να έχει κάνει παρέμβαση καταθέτοντας τη δική του πρόταση όταν το νομοσχέδιο ήταν στη διαδικασία της διαβούλευσης. Το νομοσχέδιο αυτό, είπε, είναι στη λογική του "Καλλικράτη" και δεν συνάδει με τη λογική του δήμου μας καθώς δεν είμαστε αστικός δήμος. Θα πρέπει, είπε, να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Πρέπει για ακόμη μια φορά να είμαστε σε συναγερμό, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης, καθώς θα απειληθούν τα Κέντρα Υγείας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε πως είναι ένα προσχέδιο νόμου και δεν πρέπει να προτρέχουμε. Ομως και το συγκεκριμένο λέει κάποια πράγματα, ότι σε κάθε καλλικρατικό δήμο θα υπάρχει ένα ΚΥ, χωρίς όμως να αποκλείει την ύπαρξη και άλλον. Νομοθετικά, είπε, δεν μας στερεί δομές, ο κίνδυνος όμως υπάρχει όταν θα εφαρμοστεί, για το πώς θα γίνεται η στελέχωση των δομών.

 

Κ.Μπ.