Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 19:04

Το δάνειο των 2 εκ. ευρώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης 

Το δάνειο των 2 εκ. ευρώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης 

Τη σύναψη δανείου 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία προγραμματίζεται την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα.

Το εν λόγω δάνειο, όπως έχει γνωστοποιήσει η δημοτική αρχή, προορίζεται να καλύψει τη δαπάνη για τα έργα ανάπλασης που προγραμματίζει να εκτελέσει στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης, ανατολικά και νότια της κάτω πλατείας.

Η συζήτηση του θέματος δεν αποκλείει τη δημιουργία εντάσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας -η γενική θέση της οποίας είναι εναντίον της σύναψης του εν λόγω δανείου. Ωστόσο το εν λόγω θέμα έχει “πληγώσει” και τον συνδυασμό του Στάθη Αναστασόπουλου, με αφορμή προηγούμενη συζήτηση στο Σώμα, σχετικά με την σκοπιμότητα του δανείου. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας είχαν υπερψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής, ερχόμενοι σε αντίθεση με τη “γραμμή” που είχε δοθεί για αρνητική ψήφο.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή επικαλείται ότι η λήψη του δανείου δεν επιβαρύνει τον δήμο, προσθέτει δε ότι πριν καταλήξει στην δανειοδότηση είχε διερευνήσει την δυνατότητα χρηματοδότησης της ανάπλασης μέσω ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων, χωρίς επιτυχία όμως καθώς σε αυτά δεν υπάρχουν προσκλήσεις για χρηματοδότηση αστικών αναπλάσεων.

 Β.Γ.Μ.