Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 19:48

Ασύμφορο το κτήριο για την Πολεοδομία της Τριφυλίας 

Ασύμφορο το κτήριο για την Πολεοδομία της Τριφυλίας 

Ασύμφορη κρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας η οικονομική προσφορά για ενοικίαση χώρου που θα στεγάσει την Πολεοδομία του δήμου και έτσι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί.

Να τονίσουμε ότι κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού είχε προκριθεί μόνο μια περίπτωση ακινήτου, για το οποίο όμως ο ιδιοκτήτης του στην κατάθεση των οικονομικών προσφορών ζήτησε μηνιαίο ενοίκιο 2.480 ευρώ. Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννα Κωνσταντέλου σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά είναι πολλά και ο δήμος δεν μπορεί να δώσει πάνω από το ποσό που δίνει σήμερα που είναι στα 1.400 ευρώ και έτσι πρότεινε την επανάληψη της διαδικασίας. 

Πάντως η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Μαραβελή αναρωτήθηκε με ποια λογική ζητάει ο δήμος ένα κτήριο πάνω από 400 τ.μ. και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βρεθεί ένα τέτοιο κτήριο στην Κυπαρισσία. Απαντώντας η κ. Κωνσταντέλου σημείωσε ότι η επιφάνεια καθορίστηκε μετά από εισήγηση της Πολεοδομίας με βάση τις ανάγκες της και τόνισε ότι στον επαναληπτικό διαγωνισμό δεν μπορούν να αλλάξουν οι όροι.

Στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε τους όρους του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συντήρησης δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Αυλώνος και Τριπύλης προϋπολογισμού 14.839 ευρώ. Επίσης τη μη άσκηση ανακοπής κατά απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, με την οποία καλείται ο δήμος να πληρώσει το ποσό των 15.474 ευρώ συν τους τόκους από τις 22/1/2013 στον μηχανικό Νικόλαο Αναστασόπουλο για την ανασύνταξη της μελέτης βελτίωσης του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα. Οπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, ο επίτροπος δεν είχε εγκρίνει την πληρωμή λόγω της ανάθεσης που είχε γίνει και έτσι ο μηχανικός αναγκάστηκε να κινηθεί μέσω δικαστικής οδού.

Κ.Μπ.