Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 17:33

Τριφυλία: Εργολάβος θα λάβει χρωστούμενα 39.030 ευρώ συν νόμιμους τόκους 

Τριφυλία: Εργολάβος θα λάβει χρωστούμενα 39.030 ευρώ συν νόμιμους τόκους 

Τη μη άσκηση ένδικων μέσων αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας, κατά τις 142/2017 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης που δικαιώνει εργολάβο στον οποίο πλέον ο δήμος πρέπει να καταβάλει το ποσό των 39.030 ευρώ πλέον τον νόμιμων τόκων.  

Η υπόθεση αφορά το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων Γλυκοριζίου, τον 4ο λογαριασμό από την εποχή του πρώην Δήμου Αετού. Ο λογαριασμός δεν είχε πληρωθεί αφού δεν είχε εγκριθεί από τον επίτροπο, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να κινηθεί νομικά και να δικαιωθεί. 

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η έκδοση χρηματικών ενταλμάτων λόγω κατασχέσεων που έγιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου. Η πρώτη, συνολικού ύψους 16.479 ευρώ που περιλαμβάνει το αρχικό ποσό τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα, και η δεύτερη ύψους 6.999 ευρώ

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε την κατάπτωση της εγγύησης πρώην ενοικιαστή του τουριστικού περιπτέρου Αετού, υπέρ του δήμου, με ποσό 1.224 ευρώ. Οπως τονίστηκε ο δήμος προέβη σε καταγγελία κατάπτωσης καθώς ο ενοικιαστής όφειλε μισθώματα από το 2009 έως και το Μάιο του 2012, συνολικού ύψους 39.523 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων.

Ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει εκ νέου πρόστιμα του Λιμεναρχείου Πύλου καθώς αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων κατά των αποφάσεων του λιμενάρχη Πύλου που έχει επιβάλει 5 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για την μη ύπαρξη βάρκας ναυαγοσώστη στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη, η οποία αποκτήθηκε στις 7 Αυγούστου και έτσι έπαψαν πλέον να επιβάλλονται πρόστιμα στο δήμο. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής σημείωσε ότι από τον Μάιο είχε παρθεί απόφαση για αγορά βάρκας και έφτασε Αύγουστος για να αγοραστεί -  καταλογίζοντας μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά του δήμου.

Μεταξύ των άλλων αποφάσεων που λήφθηκαν ήταν η νομική εκπροσώπηση του πρώην αντιδημάρχου Τριφυλίας Σπύρου Χρονόπουλου από τη νομικό του δήμου, καθώς κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου. Εγινε έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων, όπως και η τροποποίηση του προϋπολογισμού με αφαίρεση ποσών από έργα που δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν τη χρονιά αυτή όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων και μεταφορά τους σε άλλους κωδικούς, αλλά και η δημιουργία κωδικού για την υποστήριξη δέντρου στα Φιλιατρά με αντηρίδες, συνολικού ποσού 900 ευρώ - ποσό που αν και ψηφίστηκε ομόφωνα, από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Βασίλη Παπαθεοδοσίου χαρακτηρίστηκε μεγάλο για τη στήριξη ενός δέντρου με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό.

Κ.Μπ.