Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 18:36

Εργα 18,6 εκ. με ΣΔΙΤ σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εργα 18,6 εκ. με ΣΔΙΤ σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Εργα εκπαίδευσης και αθλητικών χώρων συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 18,6 εκ. ευρώ, επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν με ΣΔΙΤ.

Για τα έργα αυτά ενημέρωσε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα. Η αντιδήμαρχος πληροφόρησε ότι την περασμένη Παρασκευή, η ίδια κι εκπρόσωποι των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος είχαν συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, για να ωριμάσουν τις διαδικασίες ένταξης των έργων. Το πρόγραμμα ΣΔΙΤ θα είναι κοινό για τους τρεις δήμους, με οδηγό το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η κ. Nτίντα παρατήρησε πως είναι έργα πρώτης προτεραιότητας για το δήμο, που δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Εξήγησε ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή και τη συντήρηση των έργων για 25 χρόνια και πως θα αποπληρώνεται μέσω σύμβασης με το υπουργείο Οικονομικών. Διευκρίνισε ότι τα έργα αυτά δεν θα έχουν κόστος για το δήμο, δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες κι ενημέρωσε πως η επιλογή των έργων θα γίνει από τη γ.γ. ΣΔΙΤ και τη Διυπουργική Επιτροπή.

Τα έργα αυτά που έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι:

Στην εκπαίδευση (9,2 εκ. ευρώ): 1) Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, οικόπεδο του δήμου ανατολικά της Τέντας, ενδεικτικός προϋπολογισμός 2 εκ. ευρώ. 2) Νέο κτήριο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 800.000 ευρώ. 3) 17ο Δημοτικό Σχολείο (12θέσιο), οικόπεδο βορείως του ΚΤΕΛ, 4,3 εκ. ευρώ. 4) 11ο Νηπιαγωγείο, στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού, 1 εκ. ευρώ. 5) Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Δυτικής Παραλίας, οδός Λυκούργου (πρώην ΔΕΑΚ) δίπλα στο 1ο Λύκειο, 250.000 ευρώ. 6) Κλειστή αίθουσα γυμναστικής στο 4ο Γυμνάσιο - Λύκειο και 6ο Γυμνάσιο, αύλειος χώρος σχολείων, 350.000 ευρώ. 7) Νηπιαγωγείο στα Ακοβίτικα (στην Αγία Κυριακή), 500.000 ευρώ.

Στους αθλητικούς χώρους (9,4 εκ. ευρώ): 1) Κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων Καλαμάτας, χώρος Λιμενικού Ταμείου που προβλέπεται από το μάστερ πλαν, 2 εκ. ευρώ. 2) Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμάτας, στο οικόπεδο δήμου ανατολικά της Τέντας, 4 εκ. ευρώ. 3) Κλειστή αίθουσα γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο, στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου, 400.000 ευρώ. 4) Κλειστό Κολυμβητήριο, στα Παλιάμπελα, 3 εκ. ευρώ.

Για τους χώρους όπου θα γίνουν το νέο Κλειστό Γυμναστήριο και το Κλειστό Κολυμβητήριο (ανατολικά της Τέντας ή Παλιάμπελα), θα αποφασίσει η Διυπουργική Επιτροπή με κριτήριο την ελκυστικότητα του χώρου.


NEWSLETTER