Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 14:10

Δεν προχωρά ο διαγωνισμός για την αντιπλημμυρική προστασία του Παμίσου

Δεν προχωρά ο διαγωνισμός για την αντιπλημμυρική προστασία του Παμίσου

“Ουδέν νεότερον”, επί της ουσίας, δεν υπάρχει για την εξέλιξη στις μελέτες του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και περιβαλλοντικής αξιοποίησης της περιοχής του Παμίσου, στο έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που παρουσίασε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το κατ’ ευφημισμό ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου, με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου, αρκείται να επαναλάβει ό,τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής -δηλαδή ότι ο διαγωνισμός για την εκπόνηση των σχετικών μελετών, “προεκτιμώμενης αμοιβής 2.709.116,85 ευρώ (με ΦΠΑ)” έγινε πέρυσι τον Οκτώβριο και ότι... ακόμα ψάχνουμε τον ανάδοχο, μεταξύ των 5 συμπράξεων γραφείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της Γεωργίας Καστραντά, διευθύντριας της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Εργων, “η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στο στάδιο που έχει εκδοθεί το πρακτικό ΙΙ (αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) από την επιτροπή διαγωνισμού, έχει υποβληθεί ένταση επί αυτού και εκκρεμεί η εκδίκασή του”.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης εκτίμησε ότι το εν λόγω έγγραφο αποτελεί θετικό στοιχείο για την κινητικότητα του συγκεκριμένου έργου, κάτι που αμφισβήτησε ζωηρά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος προβλέποντας ότι η θητεία του σημερινού δημάρχου Μεσσήνης θα ολοκληρωθεί και στην καλύτερη περίπτωση οι μελέτες για το εν λόγω έργο ακόμα θα... εκπονούνται.

 

Β.Γ.Μ.