Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 08:28

Κολυμβητήριο με ΣΔΙΤ σχεδιάζει ο Δήμος Μεσσήνης σε έκταση του ΟΣΕ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Κολυμβητήριο με ΣΔΙΤ σχεδιάζει ο Δήμος Μεσσήνης σε έκταση του ΟΣΕ (βίντεο)

 

Στον Δήμο Μεσσήνης παραχωρείται με χρησιδάνειο από την ΓΑΙΑΟΣΕ, για 99 χρόνια, ο χώρος των 18 στρεμμάτων του ΟΣΕ, νότια του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, όπου η δημοτική αρχή επιδιώκει να κατασκευάσει, μέσω ΣΔΙΤ, κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο πάλης.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ενημερώνοντας ότι η συμφωνία -που επήλθε κατά τη συνάντησή του, προχθές Τρίτη, στην Αθήνα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα- επιτεύχθηκε μετά από συνεχείς επαφές του με τα στελέχη της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ. Ο Γ. Τσώνης πρόσθεσε ότι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και του δήμου θα γίνει μέσα στον επόμενο Ιανουάριο, κατά την επίσκεψη που ο Αθ. Σχίζας θα πραγματοποιήσει για τον σκοπό αυτό στη Μεσσήνη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι δεν έχει εγκαταλείψει το όραμά του για την επανασύνδεση, σιδηροδρομικά, της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη και -μακροπρόθεσμα- με την Μπούκα, δηλώνοντας ότι για το θέμα αυτό είχε συζήτηση με τον Αθ. Σχίζα, τον οποίον επισκέφθηκε προχθές Τρίτη, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου.

“Οταν το ανακοίνωσα για πρώτη φορά, κάποιοι με ειρωνεύτηκαν. Τους δηλώνω όμως ότι τα γεγονότα θα τους διαψεύσουν” σημείωσε ο Γ. Τσώνης, λέγοντας ότι το πρώτο σκέλος του οράματός του, η επανάληψη της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας Καλαμάτας – Μεσσήνης βρίσκεται “πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουν κάποιοι”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER