Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 18:21

Κανάκης κατά Καφαντάρη για διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από την
Κανάκης κατά Καφαντάρη για διαχείριση απορριμμάτων

Για “έγκλημα διαρκείας κατά του περιβάλλοντος και των κατοίκων του Δήμου Πύλου - Νέστορος”, μιλάει ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Κανάκης και ζητεί την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Με αφορμή τις καταγγελίες της περιφερειακής συμβούλου Δήμητρας Λυμπεροπούλου για μεταφορά σκουπιδιών στον “Αγιο Νικόλαο” της Πύλου από άλλους δήμους της Μεσσηνίας, επιτίθεται στο δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη,  κάνοντας λόγο για “επικίνδυνο και ανίκανο δήμαρχο”.

Ο κ. Κανάκης αναφέρει ότι “οι καταγγελίες της κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου, που μιλούν για παράνομη μεταφορά σκουπιδιών του Δήμου Οιχαλίας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, έρχονται να προστεθούν στην καταγγελία του συνδυασμού μας (Απρίλιο του 2016), όταν είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω οδηγοί του Δήμου Οιχαλίας και στελέχη του Δήμου Πύλου - Νέστορος να μεταφέρουν παράνομα απορρίμματα στη χωματερή του Αγίου Νικολάου”. Εκτιμά πως “είναι εμφανές πια ότι ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος παίζει με την υγεία των κατοίκων. Δεν φτάνει που η εναπόθεση των απορριμμάτων του δήμου μας γίνεται με παράνομο και επιβλαβή τρόπο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αλλά προκύπτει, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ότι ο δήμος μας έχει μετατραπεί σε χωματερή και για άλλους δήμους της Μεσσηνίας”. Σημειώνει ότι η παράταξή του “Κοινωνία σε Κίνηση” για μια ακόμα φορά ζητεί: “Την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα. Την άμεση παρέμβαση των κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.  Την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Την άμεση απάντηση του δημάρχου κ. Καφαντάρη, ως προς τις καταγγελίες της κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου”.

Ο κ. Κανάκης τονίζει πως “σε κάθε περίπτωση η παράταξη “Κοινωνία σε Κίνηση” δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε έναν ανίκανο και επικίνδυνο δήμαρχο να μετατρέψει την Πύλο και το Δήμο Πύλου - Νέστορος σε χωματερή της Μεσσηνίας. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα (νομικά και πολιτικά), προκειμένου να μπει ένα τέλος στο έγκλημα διαρκείας που γίνεται στο Δήμο Πύλου - Νέστορος”. 


NEWSLETTER